Am mâncat de la rulota câştigătorului «MasterChef»
Robert Petrescu, câştigătorul celei de-a şasea ediţii „MasterChef” (PRO TV), s-a mişcat repede şi şi-a deschis o afacere cu mâncare japoneză. Mai precis, o rulotă cu care merge prin Bucureşti şi cu care face bani frumoşi. Reporterii Click! l-au vizitat în zona Piaţa Victoriei, acolo unde corporatiştii fac coadă la prânz.
Pe 15 mai a câştigat 50.000 de euro la „MasterChef”, iar acum culege deja roadele unei afaceri culinare, care îi poate schimba viaţa. Stomatolog de profesie, Robert Petrescu (33 de ani) a decis să-şi îndeplinească un vis mai vechi şi şi-a amenajat o furgonetă, unde prepară şi vinde mâncare japoneză.
Reporterii Click! l-au vizitat la locul de muncă şi au testat preparatele care fac deja furori în zona Piaţa Victoriei, la Buzeşti.
„E o afacere de familie, în care sunt implicat jumate-jumate cu vărul meu, Adi Dumitru. Am lansat-o în mai, însă nu am băgat banii de la MasterChef în ea. Pe aceia vreau să-i investesc într-un bistro cu mâncare românească. Visez să aduc acolo reţetele copilăriei mele, împachetate într-un mod cu totul nou. Afacerea de acum se numeşte «Nory Yakitori» şi aş vrea să explic acest nume. Nory înseamnă partea de mare, sunt algele din care se face sushi-ul, iar Yakitori denumeşte frigăruile japoneze. Aşa că le-am îmbinat pe amândouă”, ne-a spus Robert. La rulota celor doi se pot găsi mai multe tipuri de meniuri.
„Sunt undeva la 6 preparate de tip meniu, reţetarul nostru fiind mult mai larg. Avem peşte, pui şi vită, dar şi sosuri speciale, picante. Facem toate tipurile de sushi, în funcţie de peştele pe care îl găsim la începutul zilei. Ne adaptăm în funcţie de locaţie sau de festivalul la care mergem. La rulotă preţurile pornesc de la 5 lei, iar un meniu complet poate ajunge la 50 de lei. De curând am început să mergem şi la evenimente private, nunţi boeme sau festivaluri culinare. Putem spune că avem o clientelă mai selectă, de zonă de corporaţie. Clienţii revin, unii preferă să-şi ia un meniu complet decât să dea banii pe un hamburger. Ingredientele sunt aduse de furnizor din Japonia, cu excepţia mărfurilor perisabile, pe care le iau de aici. La locaţia fixă gătesc eu cu vărul meu, iar pentru festivaluri am o echipă de opt oameni”, ne-a spus Robert.
Noi am testat meniul yakitori de porc, adică frigărui cu sos barbeque asiatic, cu orez de sushi şi susan şi, pe lângă faptul că a fost delicios, a fost şi foarte consistent. Iniţial ai impresia că nu te saturi, mai ales dacă eşti gurmand ca mine, însă apoi realizezi că nu a mai rămas loc şi pentru desert.
Şi alţi câştigători de la «MasterChef» au afaceri cu mâncare
Andrei Voica Р “Nobel Cuisine by Andrei Voica”
Ediţia “MasterChef” din 2015 a fost câştigată de Andrei Voica. Ulterior, el şi-a deschis în Craiova, oraşul natal, restaurantul “Nobel Cuisine by Andrei Voica”.
“Avem mâncare din bucătăria românească, dezvoltăm şi conceptul de meniul zilei, dar gătim şi produse din bucătăria spaniolă, de exemplu, tapasuri (gustări). Îmi place să cred că mă ocup de unul dintre cele mai frumoase restaurante din România”, ne-a spus Andrei Voica.
Ciprian Ogarcă - Pizza Praz Vegas
Câştigătorul sezonului 4, din 2014, şi-a investit şi el banii tot în marea lui pasiune, gastronomia. Ciprian Ogarcă a devenit patron de restaurant în oraşul natal, Craiova.
La “Pizza Praz Vegas”, cele mai multe dintre produsele gătite conţin praz şi sunt făcute la cuptorul cu lemne. Specialitatea casei este pizza cu praz şi costă 19 lei.