Andi Vasluianu: de la tâmplărie la actorie. Ce lecții a învățat de-a lungul acestui drum

4 noiembrie 2018 18:24   Vedete românești
Ultima actualizare:

Andi Vasluianu (44 de ani), unul dintre cei mai apreciați actori de la noi, are o poveste demnă de filmele în care joacă. În palmaresul său se regăsesc peste o sută de roluri. ”Despre oameni și melci”, ”Cealaltă Irina”, ”Cea mai fericită fată din lume”, ”Hârtia va fi albastră” sau ”California Dreamin'” sunt doar câteva din filmele din distribuția cărora a făcut parte, însă viața lui profesională nu a început în domeniul pe care îl practică de atâta timp, ci cu ... brutăria și tâmplăria.

Și-a dorit să fie actor, însă drumul până la împlinirea dorinței l-a împins către câteva meserii pe care le-a făcut bine și din timpul cărora s-a ales cu lecții importante de viață, pe care le pune în practică și acum.

Andi Vasluianu a absolvit liceul la seral din cauza unei încurcături de-a sistemului. "În '90 trebuia să trec în clasa a XI-a și, cu Revoluția, cu toată nebunia din perioada aia, la Liceul Industrial numărul 14, pe care l-am și absolvit, nu se mai dădea treapta a doua. M-am înscris la zi mai departe, iar când am ajuns în 15 septembrie la liceu, m-am trezit pe dinafară total. M-am dus la secretariat la și mi-au zis: «Aa, tu ești ăla care nu a venit la examen la profesională?». M-a pufnit plânsul, pentru că eu mi-am dorit de pe la 11 ani să mă fac actor. De fapt, se măsluiseră niște semnături", a povestit actorul despre alegerea de a-și continua studiile la seral, căci altfel ar mai fi trebuit să aștepte un an pentru a se înscrie din nou la liceu.

Ce lecții a învățat și aplică și acum

Despre primele zile în câmpul muncii, Andi Vasluianu a povestit în platoul de la DIGI24, la emisiunea "În fața ta": "Am început la o brutărie turcească, unde descărcam făină o perioadă, cred că vreo jumate de an am lucrat acolo, apoi vreun an la un butic de noapte, apoi m-am dus la tâmplărie. Uram perioada aia, aveam senzația că sunt foarte departe de visul pe care mi-l proiectasem, dar acum, retrospectiv, mi se pare extraordinar că am trăit ce am trăit".

Șeful lui din perioada tâmplăriei i-a devenit cel mai bun prieten și cel de la care a preluat câteva lecții importante. "El era șeful meu și primul lucru pe care l-am învățat atunci a fost când trebuia să montăm ceva. El mi-a zis că facem jumate-jumate tot ce câștigăm și, din prima zi, el a făcut jumate-jumate cu mine chiar dacă nu făcusem nimic. El a zis: «așa am vorbit, așa facem». După un timp, am spart o scândură de brad, am luat un cui și l-am bătut. Am zis că nu se vede. Am zis să o bag sub covor puțin și el s-a uitat la mine și a zis: «Ce faci acolo? Desfă tot și fă la loc! Ai greșit, repari greșeala. Nu e grav că ai greșit, ci faptul că vrei să ascunzi greșeala!» Din momentul acela, nu am mai făcut niciodată chestia asta. M-a ajutat asta mai ales în meseria pe care o fac. Există o vorbă la noi, în meseria pe care o fac acum: Învață textul și nu te lovi de mobilă! E atât de simplu, însă, de multe ori, actorii uită că acesta este un lucru simplu și singurul. Adică, știi vorbele și spațiul", a mai adăugat actorul.

Andi Vasluianu are doi copii

Dacă în carieră îi merge strună, viața de familie a lui Andi Vasluianu poate fi descrisă simplu: de vis. Actorul este căsătorit cu Laura Fierascu, alături de care are doi copii: o fetiță de cinci ani și un băiețel născut în luna martie a acestui an.

Mai multe