Andreea Grămoşteanu improvizează mult în bucătărie

16 ianuarie 2010 14:35   Vedete românești
Ultima actualizare:

Actriţa din Mondenii, care interpretează personaje precum Mihaela Rădulescu sau Romaniţa Iovan, este specialistă la gătit.

Îndeletnicirea aceasta a deprins-o de mică, din familie, iar acum se poate mândri că prietenii care îi trec pragul au de fiecare dată o surpriză plăcută, cu mirosuri care fac să le plouă-n gură.

"Gătitul este o tradiţie în familia mea, având în vedere faptul că originile mele sunt greceşti şi moldoveneşti, două bucătării cu greutate. Am învăţat de la mama cam toate secretele bucătăriei. Când eram mică, a trebuit să o înlocuiesc la gătit. Am făcut o mazăre şi mi s-a părut complicat", spune Andreea. Acum, vedeta de la Prima TV găteşte cu plăcere orice şi improvizează mult.

Un aliat puternic este Mirela Zeţa, colega ei de platou. "Ne place mult să gătim pentru prieteni, şi atunci să te ţii. Îi invităm la masă şi îi ademenim cu tot felul de bunătăţi. Avem, împreună, o inventivitate ameţitoare. Eu nu sunt o bucătăreasă împrăştiată, dar, când improvizaţia lucrează, se simte asta în bucătărie", adaugă Andreea Grămoşteanu.

Peşte dorada în crustă de sare

Ingrediente: un kg sare, două ouă, un peşte, o lămâie, rozmarin.

Mod de preparare: ouăle se amestecă cu sarea şi, din această compoziţie, se creează un pat pe care se aşază peştele, spălat şi curăţat în prealabil. Tot cu această compoziţie se acoperă, se condimentează cu rozmarin şi se dă la cuptor, pentru 25 de minute.

Mai citeşte:

Angel Popescu: «Sunt o catastrofă în bucătărie»

Iată ce fac Mondenii în timpul liber

Mai multe