Andreea Raicu, declarații dureroase despre tatăl pe care l-a pierdut. Cu ce traume a rămas vedeta

11 iunie 2019 10:30   Vedete românești
Ultima actualizare:

Andreea Raicu a decis să povestească pe blogul personal o parte a copilăriei sale, mai precis relația pe care vedeta a avut-o cu tatăl său încă de pe vremea când era doar o fetiță. Deși experiența sa este extrem de intimă, Andreea a explicat că a decis într-un final să facă publice sentimentele sale referitoare la acest subiect, în vederea posibilității săririi în ajutor a altor fete care se confruntă acum cu o situație cel puțin asemănătoare.

Relația pe care vedeta a avut-o cu tatăl său i-a creat anumite probleme în viață, în special în relațiile sale de cuplu, Andreea explicând că a tot căutat același tipar toxic și în viitorii ei iubiți, fiind obișnuită în acest mod încă de mică, de tatăl ei.

Andreea a dezvăluit că a fost nevoită „să lupte” pentru iubirea părintelui său, care nu se manifesta necondiționat, ci doar dacă ea îndeplinea anumite criterii, lucru care și-a pus amprenta asupra comportamentului ei din viitor și de care a reușit să își dea seama târziu.

Andreea Raicu, despre relația pe care a avut-o cu tatăl ei 

Nu am avut cea mai bună relație cu tatăl meu, cu toate că în copilărie, că mai toate fetițele, eram  iremedialbil îndrăgostită de el. Mi se părea frumos, inteligent, atotcunoscător, cum pare orice adult unui copil.(..) Era minunat, sau cel puțîn așa îl vedeam eu. Am crescut și relația noastră de iubire a început să se schimbe.  

Nu mai eram acel copil minunat doar pentru că eram copilul lui. În timp, a trebui să muncesc mult să-i demonstrez că merit să fiu apreciată, iubita, că sunt demnă de dragostea lui. Trebuia să arăt că fac tot posibilul prin notele pe care le luăm la școală, prin răspunsurile la întrebările care îmi erau mereu  adresate, din pictură, muzică clasică, poezie, literatură… Trebuia să arăt că sunt foarte bună și că știu răspunsul la orice.

Deși mă chinuiam din raspunteri să fac față asaltului continuu de provocări, paradoxal cea mai mică greșeală făcea că totul să pălească, lucru care mă făcea nedemnă de dragostea mult dorită. Am crescut și această cursa a devenit din ce în ce mai aprigă. Nimic nu mai era îndeajuns, iar asta a stârnit în mine această dorința fantastică de a face atât de multe.

Tatăl e un suport în viață fiecărei fetițe, este acel munte solid care va fi acolo mereu, care nu se va clinti niciodată. O va apară și proteja indiferent de ce va face, o va iubi necondiționat și o va face să se simtă cea mai bună pentru că este a lui”, a scris vedeta.

Andreea Raicu a avut probleme în cuplu din cauza traumelor din copilărie

„Mi-ar fi plăcut să simt asta de la tatăl meu, să știu că sunt importantă și că mă iubește indiferent de ceea ce am făcut. Mi-aș fi dorit să știu că este madru de mine și de realizările mele și să știu că va fi lângă mine chiar dacă erau  momente în care poate nu îmi ieșeau lucrurile. (..) O presiune care m-a urmărit continuu și cu care uneori mă mai lupt și în ziua de azi și pe care pot să o recunosc atât de bine și la alte fete care au trăit experiențe similare.

Când nu a mai fost, am proiectat acesta dorința și asupra partenerilor mei de viață, pe care i-am căutat să fie că tată, pentru că așa fac fetele care au probleme nerezolvate din copilărie.. Își caută partenerii sau situații care să le fie familiare.

Așa că am căutat mereu să lupt pentru dragostea lor, așa cum făceam pentru a primi dragostea tatălui meu. Când o primeam pur și simplu, mult prea ușor, nu știam ce să fac cu cea. Mi se părea că nu e reală, autentică, pentru că nu luptasem prea mult pentru ea, nu luptasem suficient. Știam că pentru a primi dragostea adevărată trebuie să muncesc.

A durat mult să înțeleg de ce nu mă atrăgeau sau chiar mi se păreau plictisitori băieții care îmi arătău acel suport necondiționat și dragostea atât de ușor. Ajungeau să fie prietenii mei cei mai buni și niciodată posibili iubiți. A durat însă și mai mult să pot să schimb acest patern bolnăvicios care se perpetuă încă din copilărie.

Tot ce mi-aș fi dorit de la tată era să îmi spună că este mândru de mine și de cine sunt și că mă iubește indiferent de orice. Probabil că asta ar fi oprit lupta mea continuă de a-i câștigă dragostea.

Am simțit să povesesc acest lucru foarte personal pentru că știu că sunt multe fete care rezonează cu această poveste și îmi doresc să știe că nu sunt singure și că lucrul acesta poate fi schimbat.

Acum doar tu poți schimbă ceva. Poți să îți spui în fiecare zi ce ți-ar fi plăcut să auzi de la tatăl tău până când vei ajunge să crezi asta. Eu, una, îmi spun zilnic că sunt îndeajuns de bună, deșteaptă, inteligență, amuzantă… Că merit dragostea celor din jur”, a fost mesajul Andreei Raicu. 

Mai multe