Andrei Găluţ, supus unor noi operaţii: "Mâna a fost despicată"

28 noiembrie 2015 13:15   Vedete românești
Ultima actualizare:

Luni, 30 noiembrie, se împlineşte o lună de la tragedia din Colectiv, care a îndoliat 60 de familii şi a lasat urme adânci în sufletele multora. Solistul trupei Goodbye to Gravity, Andrei Găluţ (31 de ani), se află de câteva săptămâni în Spitalul Crucii Roşii din localitatea olandeză Beverwijk, unde a suferit mai multe operaţii. Medicii s-au chinuit să îi salveze o mână, care era despicată.

Singurul membru al trupei Goodbye to Gravity care a scăpat cu viaţă din incendiul de la Colectiv este într-un spital din Olanda, unde a suferit mai multe operaţii. Părinţii îi sunt alături, iar fanii şi prietenii se roagă să-i fie bine şi să treacă peste această încercare. 

"Are momente scurte când e conştient şi comunică, dar e semi-sedat. Marţi (24 noiembrie-n.r.) a realizat pentru prima dată că e într-un spital, într-o altă ţară, în străinătate. A recunoscut-o pe mama lui şi a vorbit cu ea – aşa greu cum a putut, dar a vorbit. E lucid dar e, cumva, într-o stare de semi-sedare. Miercuri a mers şi tatăl lui la spital, se pare că Andrei ştia că trebuie să vină…” – a declarat Nicoleta Belean, cumnata lui Andrei Găluţ, conform aradon.ro.

Tot ea a mai spus că, până acum, Andrei a suferit trei intervenţii chirurgicale mari, complicate, toate la mâna dreaptă. Vor mai urma şi altele, reparatorii. „El a fost ars în partea de sus a corpului, la faţă, mână, gât, spate. A avut intervenţii şi la faţă, dar mâna a fost cea mai afectată, a fost efectiv despicată şi foarte greu de salvat”, a mai spus aceasta.

Familia spune că lucrurile merg spre bine iar Andrei e în stare stabilă. Este foarte posibil ca la sfârşitul acestei săptămâni, în funcţie de evoluţie, medicii să îl scoată de pe aparate. Însă însănătoşirea tânărului va mai dura ceva vreme, urmând o recuperare anevoioasă.  

În incendiul de la Colectiv şi-au pierdut viaţa 60 de oameni, iar peste 150 au fost răniţi. Dintre ei, o parte se luptă încă pentru viaţă, în spitalele din ţară şi străinătate. Trupa Goodbye to Gravity, care susţinea în seara de 30 de octombrie un concert în club, a fost greu lovită. Patru membrii şi-au pierdut viaţa: bateristul Bogdan Enache, basistul Alex Pascu şi chitariştii Vlat Ţelea şi Mihai Alexandru. 

Mai multe