Antena 3, amendată pentru emisiunea în care Olivia Steer a vorbit despre vaccinuri

10 martie 2017 7:42   Vedete românești
Ultima actualizare:

Olivia Steer nu a creat doar controverse şi audienţă vorbind despre vaccinuri, ci le-a adus şi o mare pagubă celor de la Antena 3. Postul de televiziune a fost amendat de Consiliul naţional al Audiovizualului cu 25.000 de lei pentru ediţia emisiunii Sinteză zilei, difuzată în luna septembrie 2016, în care vedeta a vorbit despre convingerile ei.

Invitată la Antena 3 în toamna trecută pentru a vrobi despre vaccinuri fără a avea o calitate medicală, Olivia Steer a fost reclamată la CNA, iar recent postul a fost amendat. Sancţiunea a fost propusă de Radu Herjeu şi a fost votată de şapte din cei opt membri prezenţi la şedinţa de azi: Florin Gabrea, Orsloya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu şi Dorina Rusu, anunaţă www.paginademedia.ro.

"Nu putem să-l oprim pe Mihai Gâdea să invite pe cine vrea la emisiune să vorbească ce vrea, că e libertatea lui de a face ce vrea el la emisiune. Dacă vrea să invite şi apoi, sigur, asta e subiect destul de sensibil da, dacă ne uităm pe alte posturi de televiziune vom vedea tot felul de specialişti, deci nu e nimic nou.

Faptul că accepţi de dragul audienţei să faci o emisiune pe un subiect important şi accepţi să nu inviţi pe nimeni din partea cealaltă eu cred că asta e doar culpă moderatorului. Olivia Steer poate să spună ce vrea dânsa. Dar aţi observat că nu a vorbit din experienţă personală, a citat nişte cercetători fără să-i numească, fără să numească nici măcar publicaţia respectivă", a spus reprezentantul CNA. 

De aceeaşi părere au fost şi ceilalţi membrii ai Consiliului. 

În replică, Norina Ionescu, reprezentanta Antenei 3 la CNA, a spus că, pe parcursul emisiunii, Mihai Gâdea a îndemnat telespectatorii să nu ia “de bune” declaraţiile Oliviei Steer: “Apropo de rolul moderatorului, eu am mai subliniat aici, înţeleg că iar revin la vizionarea emisiunii şi la scoaterea din context, dar a fost şi un comunicat de la Ministerul Sănătăţii menţionat în cadrul emisiunii, a fost menţionată şi doamna Monica Pop şi că punctul ei de vedere este clar împotriva luării de poziţie a Oliviei Steer.

Eu am văzut la Mihai Gâdea că a îndemnat telespectatorii măcar să îşi ridice nişte întrebări nu să ia de bună ce a filtrat probabil Olivia Steer. Deşi nu are nicio calificare, probabil că a filtrat din propria experienţă de viaţă”, a spus aceasta.

La finele anului trecut, după emisiune, CNA a primit 35 de sesizări din partea telespectatorilor în ceea ce privește emisunea moderată de Mihai Gâdea. Olivia Steer și-a exprimat convingerile legate de riscurile vaccinării, bazându-se pe argumente nevalidate științific, fără a fi contrazisă de moderator și fără a fi prezent în platou un medic sau un specialist în domeniul medical.

Mai multe