«Arde Thassos». Ce spune Cabral despre incendiul de pe insula elenă

11 septembrie 2016 14:20   Vedete românești
Ultima actualizare:

Este stare de alertă pe insula grecească Thassos din cauza unor incendii de vegetaţie. Peste o sută de pompieri s-au luptat cu flăcările mai bine de 12 ore, iar un sat a fost evacuat, ca măsură de precauţie. De teamă, mai mulţi turişti, printre ei şi români, şi-au întrerupt vacanţa şi se întorc mai devreme acasă.

Printre cei care se bucurau de o vacanţă pe insula elenă se numără şi Cabral şi soţia sa, Andreea.

Prezentatorul a postat un mesaj pe blogul său

„Arde Thassos! Da, sunt aici la shooting.  S-au cam dat planurile peste cap acum, ne-au rugat să plecăm de la campingul unde am oprit inițial, spuneau că nu mai e sigur să rămânem acolo (nu neapărat din cauza focului ci mai ales din cauza fumului). E grav? Nu știu. Desigur, articolul ar face infinit mai multă gălăgie dacă aș fi zis ”Fugiți de pe Thassos, e nenorocire!”, dar nu știu să estimez gravitatea unui foc de pădure. Am tras câteva cadre de la foc. Acum suntem pe cealaltă parte a insulei și privim reflexia flăcărilor în norii serii. Grecii iau pacostea în serios, e plin de mașini de pompieri, azi au venit câte 4-5 cu fiecare feribot care a ajuns în Thassos. Revin mâine cu un update, sper să nu mai fie nimic rău de zis…”,  a a anunțat Cabral sâmbătă seara. Cabral a încărcat şi o serie de fotografii cu incendiile de vegetaţie pe blogul său.

Incendiile au izbucnit sâmbătă la primele ore ale dimineţii şi au cuprins cu repeziciune o zonă împădurită. Martorii vorbesc de patru focare în regiunile Prinos, Megalo Prinos şi Rachoni, adică în toată partea de nord est a insulei.

Mai multe