Arşinel, dărâmat de probleme şi de boală. A ajuns de nerecunoscut

19 octombrie 2017 11:58   Vedete românești
Ultima actualizare:

Din 2013, Alexandru Arşinel îşi împarte viaţa între teatru şi spital. În urmă cu patru ani, maestrul comediei a suferit un transplant renal, iar la finalul lui 2016 a trecut prin a cincea operaţie la coloană. Zilele trecute ne-a dat iar emoţii, căci s-a simţit rău şi a chemat ambulanţa. Toate acestea, plus munca de la teatru şi problemele pe care le are cu soţia, se văd din plin pe chipul actorului.

L-au tot căutat necazurile în ultimii ani, iar la 78 de ani nu mai ai optimismul de odinioară, să înfrunţi problemele cu îndârjire. Şi, de parcă n-ar fi fost de ajuns că le are pe ale lui, Alexandru Arşinel se vede nevoit să aibă grijă şi de iubita lui soţie, Marilena, care în primăvară a avut un accident aparent banal, dar cu urmări teribile: a căzut pe scări la grădiniţa nepotului, a fost operată pe creier, iar acum nu se poate deplasa. Actorul îşi dedică tot timpul ei, iar de sine pare că a cam uitat. Face drumuri, cară plase de cumpărături, merge la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, acolo unde este director, apoi acasă, ca să aibă grijă de jumătatea lui. “Soţia a căzut în cap, iar de atunci nu-şi mai poate folosi membrele şi are nevoie de ajutor permanent. De mine, am uitat”, ne spunea Alexandru Arşinel.

Tocmai de aceea, cumpăna pe care a avut-o zilele trecute, pe 16 octombrie, când a chemat ambulanţa, nu pare un lucru ieşit din comun. O spune chiar el. “Cu sănătatea sunt în general bine, inima e mai nesuferită şi îmi face figuri”, ne-a declarat actorul, care a refuzat internarea după puseul de hipotensiune pe care l-a avut luni.

Cu doar puţin timp înainte de acest incident, fotoreporterii Click! l-au surprins pe Arşinel prin oraş, iar imaginea de acum a actorului nu mai aminteşte cu nimic de cea pe care o vedem în reclamele la celebra farmacie. Maestrul comediei este vizibil slăbit, încercănat, îngândurat dar, cu toate acestea, nu se abate de la rutina lui. În jurul orei 9.00 a ajuns la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”, le-a dat câteva indicaţii angajaţilor, după care a plecat de acolo cu o plasă, spre casa lui din Cotroceni.

Împreună, la bine şi la greu

Ca un făcut, în ultima vreme, familia Arşinel pare urmărită de ghinion. Actorul a fost operat de cinci ori la coloană, după ce a fost diagnosticat cu hernie de disc, dar a suferit şi un transplant de rinchi, în 2013. Alexandru şi Marinela sunt împreună de 50 de ani. S-au căsătorit în vara anului 1968, însă ei nu sărbătoresc ziua nunţii, ci pe cea în care s-au cunoscut, această dată fiind trecută şi pe verighetele lor. Au doi băieţi, Bogdan şi Alexandru, şi doi nepoţi, Maria şi Adrian.

Mai multe