Artiştii cu vechime apelează la tineri ca să-şi ţină publicul aproape

11 octombrie 2015 22:35   Vedete românești
Ultima actualizare:

Cam de un an încoace, sunt la modă colaborările dintre veteranii muzicii şi noua generaţie de cântăreţi. Reţeta a prins de minune şi ambele părţi au de câştigat, piesele lor devenind hit-uri, peste noapte. Pentru artiştii din Epoca de Aur ideea a venit ca o gură de oxigen, căci doar în această formulă ajung să fie difuzaţi de posturile de radio comerciale.

Piesa “Pe furiş” este o colaborare între Daniel Iordăchioaie (47 de ani) şi What’s UP sau Marius Ivancea (26 de ani): „Colaborarea cu Whatsy a fost şi sper că va continua să fie super ok, haioasă, relaxată şi plină de învăţăminte pentru amândoi. Este un artist într-adevăr, spontan, creativ şi zăpăcit!”, a spus Daniel. “Iordăchioaie e cel mai cool artist din vechea generaţie. Sper ca piesa asta să ajungă direct în inimile voastre”, l-a lăudat şi What’s UP.

Muzica a fost compusă de Robert Toma, What’s UP şi Liviu Teodorescu, iar textul a fost scris de What’s UP şi Liviu Teodorescu. Piesa, lansată pe 8 octombrie, a înregistrat deja aproape 100.000 de vizualizări.

Cel care a spart gheaţa privind schimbul de experienţă a fost ”Holograful” Dan Bittman (53 de ani). Pe 24 februarie 2014, el a  lansat cu Antonia (26 de ani) videoclipul “Întoarce-te acasă”, cu care cei doi cântăreţi au înregistrat 3.400.000 de vizualizări pe internet. Dar Dan s-a bucurat de un real succes şi cu hit-ul “Şi îngerii au demonii lor” ( n.r.- a adunat 10.300.000 de vizualizări), melodie compusă de Kazibo Music, o echipă tânără de compozitori, care a lucrat şi cu Delia la ” Pe aripi de vânt”.

Nici Cotabiţă (59 de ani) nu s-a lăsat mai prejos. După ce a revenit miraculos la viaţa, în urma unui infarct, care l-a ţintuit trei luni pe patul de spital, iată că şi el a căutat să se reinventeze. Pe 21 septembrie, a lansat, împreună cu Matteo (30 de ani), videoclipul “Ce zi liniştită”, cu care ei au bifat 910.000 vizualizări.

Mai multe