Au venit de la sute de kilometri să se roage

12 iulie 2018 20:11   Vedete românești
Ultima actualizare:

Sute de creştini au stat ieri, la coadă, pentru a se închina la Icoana Maicii Domnului Prodromiţa, singura icoană nezugrăvită de mână omenească. Icoana este serbată în calendarul creştin ortodox la 12 iulie.

Sute de bucureşteni, dar şi pelerini sosiţi din alte oraşe, au venit cu mic, cu mare să se roage la Icoana Maicii Domnului Prodromiţa, care se spune că s-a zugrăvit singură. Icoana originală se află la Schitul românesc Prodromu din Muntele Athos, însă copii ale ei se găsesc în Bucureşti la Schitul Darvari, dar şi la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, unde ieri a fost mare aglomeraţie.

Icoana a fost scoasă în pridvorul paraclisului, iar credincioşii au stat la coadă circa două ore să se închine la icoana făcătoare de minuni. În plus, slujba liturghiei din 12 iulie a fost oficiată de un sobor de mai mulţi preoţi, (o parte dintre ei sosiţi special de la Muntele Athos), în curtea bisericuţei de lemn.

Mai multe femei au venit îmbrăcate în costum popular şi la fel i-au îmbrăcat şi pe bebeluşii pe care-i ţineau în braţe. După două ore de stat la coadă, oamenii s-au rugat pentru sănătate şi cele trebuincioase, iar la final au fost miruiţi de preot şi au primit iconiţe. ”Am venit tocmai de la Satu Mare. Am auzit de această icoană, dar până acum nu am reuşit să venim la Bucureşti să ne rugăm la ea. Am fost foarte emoţionată”, ne-a spus doamna Aura. ”Copilul meu a reuşit acum doi ani la examenul de Bacalaureat, de aceea mi-am propus să vin să o cinstesc în fiecare an, de ziua ei”, ne-a spus şi Valeria din Bucureşti.

Mai multe