Aurelian Preda, ultimele aplauze! Fiica artistului nu s-a dezlipit de sicriu

2 octombrie 2016 13:04   Vedete românești
Ultima actualizare:

Sute de oameni plâng la căpătâiul lui Aurelian Preda. Artistul, care a încetat din viață la numai 47 de ani, după ce a pierdut bătălia cu cancerul, este înmormântat duminică, la Mănăstirea Dervent.

UPDATE 15.20: Aurelian Preda este condus pe ultimul drum cu muzica sa în fundal.

UPDATE 14.00: Slujba de înmormântare a lui Aurelian Preda a început în jurul orei 13.30. Acolo se afla şi Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, una dintre cele mai importante fețe bisericești din țară.Curtea Mănăstirii Dervent a devenit neîncăpătoare pentru cei care au venit să-i aducă un ultim omagiu solistului de muzică populară Aurelian Preda.

Fiica solistului, Anamaria Rosa (17 ani), nu s-a dezlipit de sicriul tatălui. Lângă ea a stat maestrul Nicolae Botgros.

Printre cei prezenţi la înmormântare sunt numeroşi interpreţi de muzică populară:  Veronica Apetri, Maria Panov, Virginia Ciorogaru, Mariana Edulescu, Ion Amititeloaie, Emilia Mărinuș Măciucă, Elena Platică, Liliana Gibă şi maestrul Nicolae Botgros, scrie ziuaconstanta.ro.

Lumea, îmbrăcată în haine cernite, a adus buchete de flori și lumânări, regretând decesul prematur al artistului care de atâtea ori le-a înveselit viața cu melodiile sale de petrecere.

Îşi cânta durerea în melodii

Boala l-a îngenuncheat pe interpretul de muzică populară Aurelian Preda. Solistul a murit marți, 27 septembrie, la numai 47 de ani, după o luptă lungă cu o boală necruțătoare. Aurelian Preda suferea de ani de zile de cancer și a cântat adesea despre suferința sa.

Aurelian Preda a murit într-o clinică privată din Viena. Solistul aflase că suferă de cancer la începutul anului 2010. A suferit de-a lungul timpului patru intervenții chirurgicale, a făcut chimioterapie  și a invocat ajutorul divin, însă trupul lui a cedat după șase ani de luptă cu boala. Preda nu a renunțat să cânte în toți acești ani, iar piesele lui vorbeau adesea despre suferințele prin care trecea,

Mai multe