Avocatul lui Pomohaci susține că preotul a fost instigat

28 iunie 2017 21:01   Vedete românești
Ultima actualizare:

În plin scandal sexual, Cristian Pomohaci nu mai ţine slujbe în biserică pe perioada anchetei, dar îşi continuă cariera artistică. Acuzat de un tânăr că a vrut să-l plătească pentru sex, Pomohaci este apărat de avocatul său, care susţine că tânărul l-a provocat pe preot, iar acesta s-a lăsat antrenat într-o discuţie nepotrivită.

Cristian Pomohaci (48 de ani) va cânta sâmbătă, la Festivalul Bujorului de la Gura Râului, judeţul Sibiu. Numele lui apare pe  afiş şi, după cum ne-a informat Silvia Macrea, directoarea evenimentului şi a centrului ”Junii Sibiului”, se pare că preotul îşi va susţine recitalul. Mai ales că acesta nu duce lipsă de fani, după cum s-a văzut zilele trecute când a fost audiat la Arhiepiscopia Alba Iulia.

De altfel, şi avocatul lui Pomohaci, George Dură, susţine că preotul e nevinovat şi că a fost instigat de către tânărul de 17 ani. ”Dacă aveţi curiozitatea să ascultaţi cum e făcută înregistrarea, acest tip, Flaviu, se comportă ca un instigator, îl provoacă. Părintele a infirmat că înregistrarea ar fi veridică. E vocea dumnealui, dar dialogul, după cum îl cunoaştem pe părinte, nu corespunde discuţiei purtate între aceste părţi. Aş vrea să-i înţeleg scopul. Cine vine cu un microfon...? Iar după modalitatea în care deschide discuţia, observi că toate sunt pornite de la acest băiat. Când părintele spune: «Eu vreau ceva mai mult de la tine», poate se referă la faptul că «Vreau să fac om din tine», nu «Vreau să fac sex». Dacă înregistrarea s-ar dovedi veridică, din punctul meu de vedere se poate reţine o culpă într-o antrenare a unei discuţii imorale. Eu aşa tind să cred... că s-a lăsat târât într-o discuţie nepotrivită, care nu-şi avea sensul”, ne-a declarat, în exclusivitate, avocatul preotului, care a ţinut să sublinieze că preotul nu a primit interdicţie să slujească, ci a fost o decizie de comun acord, până la soluţionarea problemei.

”A fost o decizie de comun acord. S-a dat un termen de 30 de zile pentru a se aduce probe care să dovedească nevinovăţia sa”. Totuşi, acesta pretinde că până când înregistrarea nu va fi supusă unei expertize, nu putem vorbi despre originalitatea dialogului.

Mai multe