"Bacalaureat", examen de eleganță pe covorul roșu de la Cannes

21 mai 2016 10:58   Vedete românești
Ultima actualizare:

Cea de-a 69-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, cea mai prestigioasă competiție de acest tip, se apropie de final. Românii sunt nelipsiți în ultimul timp dintre elogiații de la festivalul de pe malul Mediteranei.

Cristian Mungiu este unul dintre cei mai apreciați regizori ai ultimilor ani, iar prezența lui pe covorul roșu de la Cannes nu este întâmplătoare, căci "Bacalaureat", cea mai nouă peliculă a sa, este una cu reale șanse de a-și adjudeca un nou premiu la Cannes, asta după trofeul Palme d'Or din 2007, cu filmul "4 luni, 3 săptămâni și 2 zile".

Mungiu a fost însoțit pe covorul roșu de actorii Rareș Andrici, Mălina Manovici, Maria Drăguș, Lia Bugnar și Adrian Titieni, iar ținutele lor au fost de-a dreptul elegante și asigurate de Murmur – Mălina Manovici, Irina Marinescu – Lia Bugnar și Monocult.

"Bacalaureat" spune povestea unui tată care este dispus să facă orice pentru ca fiica sa să intre la facultate, pe fundalul unei societăți în care corupția și compromisurile sunt în floare.

Mai multe