Bahmu zace cu copiii în casă de o săptămână. Iau toți antibiotice

21 martie 2017 21:24   Vedete românești
Ultima actualizare:

Unităţile de învăţământ din Bucureşti au devenit adevărate focare de infecţie. Copiii sunt duşi acolo sănătoşi, dar sunt luaţi acasă bolnavi. Este şi cazul băieţilor Adrianei Bahmuţeanu, care sunt în carantină de câteva zile din cauza unui streptococ pe care l-au luat de la şcoală.

Bacteriile au invadat multe şcoli şi grădiniţe din Capitală. Dacă vorbeşti cu părinţii, sunt îngroziţi şi spun că în comunitatea unde învaţă copiii lor este o adevărată epidemie de streptococ beta hemolitic de tip A şi scarlatină.

Printre multele cazuri înregistrate în Bucureşti se află şi băieţii Adrianei Bahmuţeanu, Maximus (9 ani) şi Eduard (7 ani). Amândoi sunt elevi la Şcoala 150, din sectorul 5.

”Şi eu, şi copiii mei suntem în carantină. Avem streptococ şi ne tratatăm cu antibiotic. Ei l-au luat de la şcoală şi eu de la ei. Şcoala lor nu este un caz singular. Aşa ceva se întâmplă în toate şcolile”, ne-a declarat prezentatoarea emisiunii „Agenţia Vip”, de la Antena Stars.

Medicii spun că nu este de glumit cu această bacterie, pentru că netratată la timp poate da în scarlatină, o boală infecţioasă care necesită spitalizarea. ”Streptococul beta hemolitic de tip A se ia pe calea aerului, prin vorbire, prin strănut, printr-o mână murdară infestată dusă la gură şi se manifestă prin amigdale purulente, febră, stare de apatie. Dacă nu este tratat la timp de către medic, în două săptămâni, maximum o lună, se pot face complicaţii: nefrite, reumatism acut. Se tratează cu penicilină timp de şapte zile”, ne-a explicat Zenaida Mocanu, medic de familie. Clinicile medicale au fost luate cu asalt în ultima perioadă. 

”Vin părinţi cu copii pe bandă rulantă ca să-şi facă testul rapid. Este o epidemie în comunităţi”, ne-a spus pe surse asistentul unui laborator. Pe de altă parte, Marian Banu, de la Inspectoratul Şcolar Bucureşti, spune că nu există o epidemie, iar cursurile nu sunt suspendate. Acelaşi lucru ni l-a confirmat şi Adriana Pistol, directorul Centrului Naţional de Boli Transmisibile, care explică faptul că nu este vorba despre o epidemie, ci doar de câteva focare, dar trebuie respectate cu stricteţe regulile de igienă.

Mai multe