Benone Sinulescu: "Mi-am făcut cea mai tare zacuscă!"

25 august 2015 22:55   Vedete românești
Ultima actualizare:

Benone Sinulescu trăieşte sănătos şi mănâncă şi mai sănătos! Simpaticul cântăreţ cultivă o mulţime de legume şi fructe în curtea casei din Bârzava, Jud. Arad, unde s-a retras cu soţia. Nea Beni ne-a dezvăluit cum îşi aprovizionează cămara cu bunătăţi pentru iarnă.

Benone Sinulescu (78 ani) a lăsat în urmă cu 4 ani apartamentul din Bucureşti pentru o căsuţă cochetă din localitatea Bârzava, jud. Arad, moştenită de soţia lui, Leny, de la părinţi. Aici, îndrăgitul interpret de muzică are o superbă grădină cu flori, legume şi pomi fructiferi. Şi pentru ca recolta să nu fie pusă în pericol, Benone Sinulescu şi-a montat pe proprietatea de la Bârzava un sistem inedit care îi protejează grădina de grindină. Om gospodar, artistul are şi ajutoare la muncă.

”Am oameni din sat care mă ajută, altfel nu am prididi cu treburile, nu avem cum. Am avut recolte extraordinare de-a lungul timpului, dar şi anul acesta a fost bogată. Muncesc din plăcere, nu vindem produsele, dar le mai dăm la cei care ne ajută sau la rude. Mereu zic că pun puţine, dar nu mă abţin. De mic mi-a plăcut grădinăritul. Tata, un om dichisit, fiind la munte era şi nevoie de solar, aici nu am nevoie, doar de sistemul de antigrindină, atât de necesar. Nu de alta, dar poţi să te trezeşti cu o nenorocire. Anul ăsta nu a dat cu piatră până acum”, a declarat, pentru Click!, Benone Sinulescu. Interpretul şi soţia acestuia au făcut deja zacuscă şi suc de roşii.

”Ne place foarte mult zacusca. Am făcut şi pentru noi, dar şi pentru musafirii care vin în vizită”, spune Benone. La Bârzava, artistul are şi doi prieteni speciali, doi guşteri, cu toate că-i e teamă de reptile. ”E o mare prietenie între mine şi cei doi guşteri. Parcă i-am dresat”, spune Benone. 

Reţeta pentru zacusca de vinete

Reţeta de vinete a artistului este una simplă, spune acesta. Se iau 3 kg de vinete, se coc, se curăţă bine şi se pun la scurs. Mai e nevoie de 2 kg de ardei şi gogoşari copţi, 2 kg de ceapă albă şi 3 litri de bulion de roşii, apoi jumătate de litru de ulei de floarea-soarelui, sare şi piper după gust. Se pune ceapa pe foc. După ce se căleşte se adaugă sucul de roşii, apoi vinetele tocate şi ardei şi gogoşarii tăiaţi mărunt. ”Zacusca este gata când uleiul se ridică deasupra. Borcanele de zacuscă se fierb la bain-marin circa 20 de minute, după ce începe apa să clocotească. Pe baza vasului în care se aşază borcanele la fiert, se pune un prosop. Apa din vas trebuie încălzită în prealabil şi trebuie să acopere 3/4 din înălţimea borcanelor. Aşezaţi borcanele între paturi şi le lăsaţi 48 de ore să se răcească treptat”, spune artistul.

Mai multe