«Bucătăria e o reală pasiune pentru mine». Diana Bart povesteşte cum a ajuns să prezinte o emisiune de gătit EXCLUSIV
În urmă cu mai bine de un an, Diana Bart era la un restaurant cu prietenii. Le povestea cât de bine ştie ea să gătească şi toată lumea o asculta cu uimire. Să o creadă, să nu o creadă? Mai bine să le facă o demonstraţie. Nu acasă la ea, ci direct în cadrul unei emisiuni numită Click! Poftă bună. Aşa a început totul.
Prezentatoarea Prima Tv găteşte de la 17 ani, „molipsită” fiind de mama ei, şi până în prezent, la 33 de ani, poate spune că s-a perfecţionat.
„Mama are un cult al mâncării. Şi acum, pentru ea, masa trebuie să cuprindă aperitiv, supă, fel principal şi desert. Tot atâtea feluri gătesc şi eu în weekend, pentru iubit şi prieteni, iar reţetele, în mare parte, tot de la mama le ştiu”, spune Diana.
Dacă gustă ceva interesant pe la vreun restaurant, iar personalul nu-i dezvăluie secretul, încearcă ea să reproducă reţeta acasă. Imposibil să nu-i iasă! Dexteritate are, cunoştinţe a acumulat, de pasiune şi imaginaţie nu duce lipsă. Aşa se face că, până acum, se poate lăuda că a participat de două ori la Cireaşa de pe Tort (Prima Tv), a obţinut locul doi la un concurs culinar şi de un an găteşte săptămânal în faţa camerelor de filmat, pentru emisiunea Click! Poftă bună.
În bucătărie se simte exact ca atunci când pictează – gătitul înseamnă relaxare, creaţie, joacă. „E o reală pasiune pentru mine. Cred că, dacă vrei să-ţi iasă mâncarea, trebuie să te dedici. Şi cea mai mare satisfacţie este să-i văd pe cei dragi că se bucură şi apreciază rezultatul muncii”, mai spune Diana Bart.
Imaginea ei subţirică, firavă, contrastează cu cea a bucătarilor pântecoşi pe care îi vedem în reclame. Dar ea, la câte bunătăţi face, nu depăşeşte niciodată măsura, în farfurie. „Eu mănânc şi gătesc sănătos. Fac sport, nu mă ating de fast-food, nu mă omor după dulciuri, nu mă ating de nimic după ora 8 seara. În rest, mănânc de toate. Bine, poate fi şi gena...”, explică frumoasa prezentatoare.
Reţetele Dianei
Calamari umpluţi
Ingrediente: două tuburi de calamari, 35 g de ardei gras roşu, 75 g brânză feta, 6 roşii cherry, o ceapă, doi căţei de usturoi, 4 linguri ulei de măsline, o linguriţă de muştar, două linguri de suc de lămâie, una de pătrunjel tocat, sare, piper.
Preparare: ceapa, usturoiul zdrobit, roşiile şi ardeiul tocat mărunt se pun în tigaie la călit, apoi se dă de-o parte, se adaugă feta tăiată bucăţele. Calamarii se umplu cu acest amestec, se prăjesc bine în tigaie şi se servesc cu sos format din: lămâie, muştar, două linguri de ulei, sare, piper şi verdeaţă.
Moelleux au Chocolat
Ingrediente: 150 g ciocolată, 150 g unt nesărat + 20 g unt pentru uns, 75 g făină, 3 ouă, 150 g zahăr pudră.
Preparare: se bat ouăle cu zahărul, se încorporează făina, peste toate acestea se toarnă ciocolata topită în prealabil, împreună cu 150 g unt. Se ung cu unt 4 forme de brioşe, se presară făină, se toarnă amestecul şi se dă totul la cuptor pentru circa 15 minute. Pentru a avea un mijloc mai moale, se introduce în fiecare formă câte un cub de ciocolată, ca să se topească. Se servesc cu fructe de pădure, îngheţată, frişcă, siropuri.