Busu, operat de un şomer. Medicul e rezident, iar Spitalul Judeţean din Craiova a refuzat să-l angajeze

7 noiembrie 2018 11:18   Vedete românești
Ultima actualizare:

Actorul Florin Busuioc a fost operat marţi seara, în Craiova, după ce a făcut infarct la terminarea unui spectacol în care jucase. „Busu“ a fost operat de doi medici tineri, dintre care primul este la finalul rezidenţiatului şi este deocamdată şomer.

Actorul Florin Busuioc a fost operat marți seară (7 noiembrie) de către doi medici tineri, Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă, dintre care primul este la finalul rezidenţiatului şi este deocamdată şomer și așteaptă de luni întregi ca la Clinica de Cardiologie să se facă angajări, scrie adevarul.ro.

Cum a fost operat Florin Busuioc

Fiecare secundă este importantă atunci când cineva face infarct. Ca să supraviețuiască, medicii trebuie să acționeze imediat. Actorul Florin Busuioc a avut șansă, după ce Ambulanța a venit după șase apeluri, medicul chirurg avea telefonul închis și nu avea cine să îl opereze. A avut noroc că doi tineri medici au venit în fugă să îl opereze.

Actorul Florin Busuioc a fost operat marți seară (6 noiembrie), în jurul în jurul orei 21.30, după ce ieşise de pe scenă. Medicii de la SMURD au reuşit să-l resusciteze la Filarmonica din Craiova, acolo unde i s-a făcut rău. Şase apeluri s-au dat, unul după altul, scrie adevarul.ro.  După ce pacientul a ajuns la Terapie Intensivă (la Spitalul Judeţean din Craiova), medicii au stabilit că trebuie de urgenţă operat. Posibilitatea de a fi transferat la Bucureşti cu un elicopter SMURD sau un avion militar a fost exclusă din cauza condiţiilor nefavorabile.

Medicii care l-au salvat pe Busu

La Craiova, există Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară (în curtea Spitalului Judeţean din Craiova).

A fost inaugurată în aprilie, este dotată la standarde europene, dar nu are medici şi funcţionează ocazional. Mai mult, şeful clinicii, dr. Octavian Istrătoaie, a fost de negăsit aseară, nu a răspuns la telefon, iar într-un final chiar şi-a închis aparatul.

Conform protocolului, doar cu acordul său medicii puteau să intre în sala de operaţie din clinică. A fost momentul în care managerul Spitalului Judeţean (căruia i se subordonează directorul clinicii) şi-a asumat întreaga responsabilitate şi a cerut ca operaţia să se facă de urgenţă.  

Medicii Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă au intrat imediat în sala de operaţie. Alături de ei a fost şi dr. Emilia Goanţă, medic electrofiziolog.

Busu a fost operat de un medic șomer

Operaţia a durat 10 minute şi a decurs foarte bine. Cel care a implantat stentul a fost cel mai tânăr dintre medici, Eugen Ţieranu, în vârstă de 30 de ani. Acesta nu este angajat al spitalului, dar a venit imediat de acasă şi a acceptat să intre în sală alături de colegul său, Paul Traşcă.  

Tânărul  Eugen Ţieranu este rezident în ultimul an, în Bucureşti, iar de la 1 ianuarie 2019 va avea oficial statutul de şomer, scrie adevarul.ro. Deşi Spitalul Judeţean din Craiova putea să-l angajeze până acum la Clinica de cardiologie, solicitarea i-a fost refuzată, întrucât scoaterea posturilor la concurs este tergiversată de luni întregi. Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a spus că medicul rezident Eugen Ţieranu doar a sistat pe medicul chirurg Paul Trașcă și că nu este încă șomer, că va putea concura pentru un post la unul din spitale care scot la concurs, potrivit antena3.ro

Mai multe