Călinescu şi Miriţă se bat în rase de porci. Au în bătătură 45 de guiţători
Florin Călinescu (62 de ani), despre care Click! a scris, zilele trecute, că deţine o gospodărie în comuna Băbana, din judeţul Argeş, şi-a cumpărat ieri şi cinci purceluşi. El poate lua lecţii de fermier de la tenorul Vlad Miriţă (36 de ani), în a cărui ogradă stau, laolaltă, capre, iezi, 40 de guiţători, zeci de găini şi de raţe. Plus un păun, care este şef peste toţi, cu penajul său regal.
Vedetele părăsesc, rând pe rând, Bucureştiul, şi aleg un trai sănătos la ţară, la aer curat. Florin Călinescu, juratul emisiunii ”Românii au talent” (PRO TV), locuieşte de trei ani în comuna Băbana, unde se ocupă de pescuit, în iazul din apropierea casei, de grădina plină cu legume, de animăluţele din curte, iezi, găini, capre, iar mai nou şi de cei cinci purceluşi: ”Am adus şi doi băieţi şi trei fete din rasa Bazna”, a menţionat el, ieri, în dreptul fotografiei postate pe Facebook. Florin a adăugat şi un filmuleţ, în care aleargă prin curte după cei cinci guiţători, alintându-i ”copiii mei”. Actorul nu a ales întâmplător această rasă de porci. Specialiştii în domeniu susţin că această carne este uşor digerabilă, fără toxine şi fără colesterol, rivalizând cu carnea de somon şi cu uleiul de măsline.
Dar şi celebrul tenor Vlad Miriţă se mândreşte cu ferma sa, situată într-un sat de lângă Târgovişte. Pentru a se muta în acest mic colţ de rai, el şi-a vândut apartamentul din Capitală. Artistul are, în ogradă, şi 40 de porci de Mangaliţa: ”Ca să nu devină agresivi, eu nu îi ţin îngrămădiţi, ca să nu se lupte pentru supremaţie, pentru un loc mai bun. Ai mei sunt relaxaţi, când ies în curte flurier după ei, pe ritmuri de muzică populară, aşa mă recunosc. Sunt prietenenoşi, stau să îi mângâi”, ne-a declarat artistul. El ne-a explicat de ce a ales să crească porci din rasa Mangaliţa: ”Au o carne bună, iar grăsimea lor nu este periculoasă pentru inimă, e ca cea de peşte, sănătoasă, i se mai spune şi ”porcul somon”. Au părul foarte lung, aşa că trec cu bine peste temperaturi şi de minus 20 de grade. Nu le dau antibiotice, nu s-au îmbolnăvit niciodată”. Vlad le punea iniţial nume tututor animăluţelor, însă a renunţat la acest obicei: ”Îi mai strigam prin curte în fel şi chip, dar nu mai fac aşa căci un nume te leagă enorm chiar şi de un purceluş. Nu prea suport să sacrific animale, mi-e milă”, a mai adăugat celebrul cântăreţ, care, în urmă cu două luni, a devenit tătic de băieţel. Este căsătorit, din 2016, cu fostul fotomodel Maria Natura.
Ei nu mai fac piaţa! Au de toate în grădină
Nea Beni (80 de ani), stabilit de zece ani în comuna Bârzava, din Arad, este un gospodar desăvârşit, astfel că are grijă ca, în fiecare toamnă, să-şi umple cămara cu tot felul de bunătăţi: „Am pus diverse preparate, de la zacuscă şi castraveţi muraţi la conopidă şi ardei iuţi la borcan, însă am şi legume la congelat, în trei frigidere”, ne-a spus el, cu mândrie. Pivniţa artistului e ticsită cu peste 200 de borcane de varză murată, zarzavat de ciorbiţe, ardei iuţi, ardei cu roşii, sucuri de roşii, dulceţuri de trandafiri, cireşe amare, vişine, zmeură, căpşuni, agrişe, coacăze albe, roşii sau negre, dar şi compoturi de tot felul. Benone le oferă cititorilor Click! o reţetă-minune de supă de bostani: “Se pun la fiert, cu sare, 3 pumni de bostani tăiaţi. Se adaugă două cepe feliate şi călite, măciulii de mărar, verzi sau uscate, lapte bătut sau chefir, şi 7-8 ardei copţi, curăţati şi feliaţi. La final se adaugă 2-3 gălbenuşuri bătute cu 5-6 linguri de smântână.
Şi Andreea Marin (43 de ani) se lăudă cu grădina sa: “Nici măcar o dimineaţă fără o limonadă proaspătă cu ingrediente aromate din grădină: lămâi, când sunt coapte, tare bune sunt şi mandarinele, busuioc, mentă, căpşuni, fragi. Abia aştept să fie gata cireşele şi vişinele, sunt rumenite doar pe o parte, le tot dăm târcoale. Pentru mere, caise, nectarine, măsline, rodii şi alte bunătăţi mai e de aşteptat, dar avem răbdare şi le îngrijim cu drag”, a menţionat ea, pe Facebook.