Cântă la 74 de ani ca să-şi ajute prietenul orb

9 ianuarie 2018 20:58   Vedete românești
Ultima actualizare:

Margareta Pâslaru, solista cu voce de cinci stele, care făcea ravagii cu frumuseţea ei, în anii comunismului, şi-a păstrat cochetăria şi acum, la 74 de ani. Ea şi-a atras simpatia publicului şi datorită acţiunilor caritabile. Piesa “Nani Făt Frumos”, înregistrată cu George Nicolescu, solistul născut orb, va fi inclusă pe noul album muzical, încasările urmând a fi donate.

“Lasă-mi, toamnă, pomii verzi!” şi “Diamant fermecat” sunt piesele cu care Margareta Pâslaru a făcut ravagii în Epoca de Aur. Dar ea a cochetat şi cu actoria, dovedându-şi talentul în filmul de succes “Veronica”. Deşi era pe val, devansând  multe alte soliste de calibru, cântăreaţa cu păr ondulat şi cu ochii albaştri a decis, în 1983, să părăsească România şi să se stabilească tocmai în America, la New York, alături de soţul ei, Gheorghe Sencovici, şi de fiica lor, Ana Maria.

Plecarea artistei a stârnit o serie de legende: ba că fiica Margaretei ar fi orbit sau că soţul acesteia s-ar fi spânzurat, bârfe pe seama cărora Margareta se amuză acum: “Nu ştiu cine ar fi putut inventa aşa ceva”.

Artista avea să revină în ţară după Revoluţie, nu numai în concerte, ci şi cu un proiect de suflet, care a inclus mai multe acte de caritate. Şi acum munceşte de zor, pentru a veni în ajutorul celor care se confruntă cu probleme de sănătate: “Voi lansa un album de autor numit «Providenţa». Toate drepturile din vânzarea acestui album vor fi donate Asociaţiei Nevăzătorilor. Pe CD este inclusă şi piesa  «Nani Făt Frumos». Melodia a fost compusă de mine în 1981 şi am înregistrat-o, anul trecut, alături de George Nicolescu şi de fetiţa Angela Gheorghiu, în memoria poetului George Ţărnea, care a scris versurile”, ne-a spus cântăreaţa.

Margareta Pâslaru a donat, în 2007,  40.000 de euro Spitalului de copii “Grigore Alexandrescu”, bani din care s-au cumpărat difuzoare, pentru ca medicii să fie anunţaţi rapid, în caz de urgenţă. Vedeta s-a ţinut de fapte bune şi în New Jersey, unde a locuit o vreme, fiind recompensată cu “Premiul de excelenţă pentru binele pe care l-a făcut comunităţii”.

Fiica solistei e consultant de strategie, în America

Ana Maria locuieşte în America şi deţine o diplomă de master de la Wharton Business School - University of Pennsylvania (SUA). A devenit consultant de strategie, lucrând pentru diferite corporaţii şi firme şi are doi copii, Luca şi Juan, cu soţul ei, Juan Sanchez. Margareta Pâslaru a deţinut un apartament în Brooklyn, evaluat, pe site-urile de imobiliare, la 1,2 milioane de dolari. Ulterior, solista a trecut imobilul  pe numele fiicei sale, Ana Maria, girând cu această casă  pentru un împrumut bancar de aproape 2 milioane de dolari.

Mai multe