Carmen Brumă, sfaturi esențiale: «Beți apă imediat ce vă treziți din somn». 5 alimente pe care vedeta nu le ratează

17 octombrie 2020 12:57   Vedete românești
Ultima actualizare:

La 43 de ani și 58 kg, Carmen Brumă are un corp de zeiță! Și pentru că în fiecare sezon găsește mereu metode pentru a se menține în formă, am rugat-o să ne spună și nouă câteva sfaturi de toamnă, care aplicate constant pot stimula sistemul imunitar.

Porcul nu se îngrașă în ajun și imunitatea nu se întărește atunci când vine frigul (sau cu 2 săptămâni înainte). Oricât de promițătoare ar fi produsele pentru imunitate, ele nu funcționează precum vopseaua de păr, o aplici și brusc ai altă culoare. Un aport alimentar echilibrat și constant, un stil de viață sănătos, în general, sunt esențiale pentru buna funcționare a sistemului de apărare a organismului. Asta crede Carmen Brumă, care ne-a oferit sfaturi prețioase pentru sezonul rece. Și nu numai.

Despre acizii grași omega 3, minerale și vitamine

“Studiile au demonstrat că acizii grași omega 3 ajută la reducerea proceselor inflamatorii, scad incidența bolilor cardiovasculare, riscul de infarct, simptomele bolilor autoimune și întăresc sistemul imunitar. Omega 3 găsiți în pește gras (somn, ton, macrou) sardine, nuci, migdale, semințe de cânepă. Aveți grijă să mâncați de 2-3 ori pe săptămână pește și zilnic 1 -2 pumni de nuci ( migdale, semințe de cânepă). Vitaminele cu cel mai mare impact asupra sistemului imunitar sunt A,C și E  iar mineralele, zinc, seleniu, cupru, fier.  Ele încetinesc procesul de îmbătrânire și cresc rezistența la îmbolnăvire. Atenție însă, nu le suplimentați după capul vostru, pentru că pot avea efect invers (de exemplu, fierul sau zincul), povestește Carmen Brumă pentru Click!.    

Despre probiotice

“În plus, probioticele stimulează direct activitatea sistemului imunitar la nivelul mucoasei intestinale. Sunt acele produse care contribuie la refacerea florei intestinale și la multiplicarea bacteriilor benefice. Se găsesc în produse lactate fermentate, iaurturi probiotice, drojdia de bere, varză murată. Sunt multe produse pe piață care au inscripționat termenul “probiotic”, dar asta nu înseamnă că au efect garantat. Numărul de bacterii pe doză trebuie să fie minimum 100 de milioane pentru ca produsul să fie eficient. De asemenea, numărul de bacterii active scade substanțial, în câteva zile (7-10 zile), prin urmare produsele lactate probiotice trebuie să fie proaspete sau păstrate la frigider non-stop pentru a avea efect”, a mai adaugat vedeta.

"Beți apă pe parcursul zilei la fiecare oră"

Pentru buna funcționare a sistemului nostru imunitar, avem nevoie de sport și efort fizic constant, iar Carmen Brumă chiar a lansat o serie de antrenamente benefice organismului. Vedeta recomandă ca în acest sezon de toamnă să consumăm multe lichide, să bem apă și să nu lăsăm uitării legumele, care sunt foarte importante în alimentația de zi cu zi!“Exercițiul fizic practicat în mod constant ajută organismului și ameliorează funcționarea sistemului imunitar. Antrenamentele pentru acasă din programele mele de slăbit, pe care le găsiți pe www.carmen-bruma.ro, sunt foarte utile și ușor de practicat, indiferent de perioadă sau buget. Dacă vreți să scăpați de kilogramele în plus, multe sau puține, acum e cel mai bine să începeți un program echilibrat bazat pe corectarea alimentației și deficit caloric. Motivul este temperatura de afară, care scade sau măcar ar trebui, iar organismul își va intensifica automat arderile pentru a se adapta. Nu neglijați hidratarea, care este la fel de importantă, chiar dacă în această perioadă nu mai simțiți atât de pregnant ca vara senzația de sete! Beți apă imediat ce vă treziți din somn și pe parcursul zilei, la fiecare oră. 

Alimente-minune pentru toamnă-iarnă

Acum e momentul ideal pentru legumele care cresc în subsol (țelină, sfeclă, cartofi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel) pentru o cură de struguri sau produse probiotice care să stabilească echilibrul intestinal.

  • 1. SFECLA ROȘIE consumată crudă în salate sau coaptă la cuptor are efecte remineralizante și revigorante. Combate anemia și stimulează funcționarea ficatului, întărește imunitatea.
  • 2. DOVLEACUL este o sursă bogată de betacaroten, fier, zinc, potasiu, fibre cu efect antioxidant, anticancerigen și de reglare a tensiunii arteriale. Dovleacul ameliorează dispoziția datorită conținutului de B-uri, potasiu și glucide cu absorbție lentă. Semințele de dovleac consumate cu tot cu coajă sunt utile pentru combaterea paraziților intestinali și prevenția cancerului de prostată.
  • 3. BROCCOLI este una dintre cele mai puternice legume cu rol în prevenția cancerului. Conține vitamina C, fier, calciu, betacaroten și un fitonutrient (sulforaphanul) care distruge bacteria Helicobacter Pylori responsabilă de apariția ulcerului. Atenție însă, persoanele care au disfuncții ale tiroidei trebuie să consume cu moderație legume din familia cruciferelor (conopidă, broccoli).
  • 4. NUCILE, deși au multe calorii, compensează prin bogăția de vitamine, B, E, minerale, proteine vegetale, acizi grași și fibre. Ideal este să mănânci miezul de nucă păstrat în coajă până în momentul consumului și să nu depășești 5-6 (25 g) nuci pe zi.
  • 5. CĂTINA conține un mix de vitamine și minerale care ajută organismul. Este promovată în primul rând ca o sursă de vitamina C, dar ea conține și vitaminele A, E, B, K, P, precum și minerale, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier. Cătina poate fi consumată în diverse forme, suc, fructe amestecate cu miere și păstrate în borcan, ulei de cătină, infuzie.

Citește și:

INTERVIU Carmen Brumă, sfaturi de aur pentru femei. De ce se rujează când iese la alergat

EXCLUSIV Carmen Brumă, sexy pe stradă în cea mai scurtă fustă. Iubita lui Mircea Badea e pericol public

Mai multe