Carmen Negoiță îți arată 6 rețete delicioase de post
Ţii Pastul Paştelui cu speranţa că-ţi vei detoxifia şi organismul?
Ei bine, acest lucru nu se va întâmpla dacă mănânci numai cartofi prăjiţi, covrigi, margarină şi tot felul de pateuri vegetale pline de aditivi. Carmen Negoiţă îţi recomandă, în schimb, preparatele raw vegan, pe bază de seminţe, legume şi fructe, germeni şi lactate vegetale.
Sunt cele mai sănătoase, nu conţin zahăr, nici ingrediente de origine animală şi nu se prepară la foc, ceea ce înseamnă că îşi păstrează toţi nutrienţii benefici organismului. În plus, sunt delicioase. Încearcă-le şi tu!Hamburger raw
Este compus din două chifle realizate din mix de seminţe (hriscă, susan, mac, ulei de măsline, seminţe de dovleac, de floarea soarelui, ardei roşu, tărâţe de psyllium), trecute prin deshidrator. Chifteaua se face din legume tocate (sfeclă, ţelină, morcov, păstârnac). Hamburgerul se decorează cu salată proaspătă, tip ruccola sau cu vlăstari. Cartofii raw sunt, de fapt, gulie tăiată în formă de cartofi pai, trecută prin turmeric, sare şi ulei de măsline.
Pizza
Blatul este realizat din fulgi de ovăz, mix de semințe și ardei. Toate acestea se omogenizează, iar compoziția obținută se ține în deshidrator pentru a obține consistență. După aceea, din compoziţia rezultată se întinde un “aluat”, pe care se pun: brânză de caju, cubulețe de avocado, de roșii, măsline și germeni de grâu. Desigur, putem crea mai multe tipuri de pizza raw, în funcție de preferințe.
Elixir Rawyal
Este un suc din următoarele fructe stoarse şi condimente: măr, portocală, kiwi, afine, zmeură, ghimbir, polen, piper şi cuişoare. Fructele se pun în blender, apoi se adaugă restul condimentelor. Sucul este bogat în vitamina C, antioxidanţi, vitamina E şi multe ingrediente benefice în special femeilor. Este bun pentru tonusul muscular şi nervos, pentru astenie, anemie, revitalizare, e bogat în fibre care ajută digestia, combate afecţiunile intestinale, urinare, elimină toxinele şi celulita. În plus, ghimbirul este tonic, iar piperul ajută la slăbit.Hummus
Ai nevoie de 200 g năut fiert, 100 g ardei copt, 1 linguriţă de ulei de măsline presat la rece şi, dacă vrei să aibă o aromă de neuitat, adaugă o linguriţă de ulei de in cu rodie. Carmen mai pune şi doi căţei de usturoi, sare de Himalaya după gust şi puţină apă, cât să se lege (nu prea multă pentru a nu deveni apoasă). Toate ingredientele se amestecă în blender.Tort Chocho Crunch
Blatul este realizat din nuci, caju, ovăz, curmale, prune uscate, merişoare, coacăze, stafide galbene, migdale, lămâie, ulei de cocos şi miere după gust. Crema din interior este un amestec din vanilie şi brânză de caju, iar deasupra se pune glazură de ciocolată raw din boabe de cacao măcinate cu lapte de cocos sau brânză caju. Se decorează cu migdale măcinate.Crackers raw
Ai nevoie de fulgi de hrișcă, susan, tărâțe psyllium, mac, ulei de măsline, oregano, miere, ardei şi roşie. Se amestecă toate ingredientele şi apoi, după ce se aleg formele dorite, se lasă în deshidrator timp de 12 ore. Biscuiţii aceştia nu conţin gluten.