Cârstea şi-a făcut testamentul cu 12 ore înaintea operaţiei

28 septembrie 2009 19:07   Vedete românești
Ultima actualizare:

Solista a fost supusă, ieri, unei operaţii de anevrism cerebral, extrem de complicată. Conştientă de riscurile intervenţiei chirurgicale Elena, mamă a două fetiţe, a dorit, duminică, să-şi facă testamentul.

Elena Cârstea (47 de ani) nu a strâns mari averi, din muzică, însă s-a gândit că puţinul pe care îl are trebuie să îl împartă, în caz că intervenţia chirurgicală nu reuşeşte, fiicelor sale, Sanda (9 ani) şi Adriana(12 ani): „Mi-am făcut duminică testamentul, căci nu se ştie ce se va întâmpla cu mine. Nu vreau să îmi iau fetiţele la spital, deşi ele ştiu ce se întâmplă cu mine", a povestit solista, pentru PRO TV, duminică, cu o zi înainte de internare.

Elena a ajuns la spital ieri, plină de emoţii şi speranţă, şi a intrat în operaţie la ora 18.00 (ora României). Pe hol o aşteptau mama sa, Profira, grijuliul ei soţ Glenn, dar şi de o bună prietenă din copilărie, Doina: „Este o operaţie riscantă, dar ne rugăm să scape. Şi Elena a intrat optimistă în sala de operaţie. Am ţinut-o de mână când i-au făcut anestezia. Avem noroc de o echipă de medici foarte bună, care face tot posibilul ca intervenţia să reuşească. A trecut cu bine peste anestezie, aşteptăm agitaţi, pe holurile spitalului, un semn", a declarat, pentru Click!, cu vocea tremurândă de emoţii, Profira.

Tot ieri, Doina, prietena solistei, ne-a mărturisit că i-a făcut Elenei, trei zile la rând, câteva şedinte de acupunctură, pentru calmarea problemelor cu tiroida.

Anevrismul cerebral e o afecţiune cerebrovasculară, în care, prin  slăbiciunea peretelui arterial, apar dilataţii anormale ale acestuia. Când anevrismul se fisurează (dreapta) , creierul e inundat cu sânge, ceea ce duce la accident vascular cerebral.

Recuperarea durează o săptămână

"Prin artera principală se introduc câteva spirale electromagnetice care produc o electrocoagulare şi astfel anevrismul devine nefuncţional", ne-a explicat prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, şeful secţiei Neurochirurgie de la Spitalul Bagdasar - Arseni. Potrivit specialistului, recuperarea se face între 3 şi 7 zile.

Mai multe