Cât de gravă este starea de sănătate a Mioarei Roman? Oana: “O îmbrac și o spăl eu!”

14 martie 2021 9:42   Vedete românești
Ultima actualizare:

A suferit deja două operații în decurs de numai o lună și se cunfruntă cu un Parkinson agresiv. Starea de sănătate a Mioarei Roman (80 de ani) s-a deteriorat vizibil în ultimul an, în perioada pandemiei. Aceasta a ajuns să-și nu-și mai poată mișca o mână și are nevoie de asistentă care să o îngrijească permanent la domiciliu.

Când asistenta are însă liber, Oana și Catinca Roman sunt cele care trebuie să-și îngrijească mama, pentru ca acesteia să nu-i lipsească nimic.Recent, Mioarei Roman i-a fost scos un lipom infectat. După această nouă intervenție chirurgicală, Catinca Roman a fost cea care i-a schimbat pansamentul mamei sale, iar Oana se ocupă zilnic de tot ce înseamnă îngrijirea și toaleta mamei sale.

Mioara Roman nu-și poate mișca o mână, iar Oana este cea care o îmbracă, o machiază și o duce la spital ori de câte ori este nevoie. “La 15:30 ajung cu mama la spital. I-am amânat un pic... Trebuia să fiu la 15:00, dar i-am sunat și am zis că o să întârzii. Mama nu-și poate mișca o mână, nu se poate îmbrăca singură. Trebuie să mă duc să o aranjez, să o îmbrac, să o iau, să o pun în mașină, să o dau jos din mașină, să intru cu ea acolo. La mine durează, e un proces destul de complicat cu mama. Dacă era femeia astăzi, o îmbrăca ea și o aranja, dar vine după 16:00 și trebuie să mă duc eu”, le-a povestit Oana Roman colegelor din emisiunea “Mămici de pitici cu lipici”, de la Antena Stars.

Mioara Roman, două operații într-o lună și un Parkinson agresiv

La jumătatea lunii ianuarie, Mioara Roman a fost operată din cauza unor probleme la colecist. Refacerea nu a fost una simplă, însă fosta soție a lui Petre Roman a depășit cu bine momentul delicat. Din nefericire, o altă chestiune medicală o adus-o, la puțin timp după aceaa, din nou în cabinetul doctorului. Un punct de grăsime (lipom) care s-a infectat și a necesitat o nouă intervenție chirurgicală.

Ajunsă la vârsta de 80 de ani, Mioara Roman se confruntă cu probleme de sănătate delicate. Oana Roman a vorbit despre boala cu care a fost diagnosticată mama sa. “Mama nu se mai bagă în viața mea. Familia mea este cea mai grea povară pe care o duc. Mama are multe afecțiuni, dacă o vezi nu o recunoști. La ea îmbătrânirea a fost bruscă. Am vrut să o internez, dar nu am putut din cauza pandemiei. Are un Parkinson foarte agresiv, nu poate să-și folosească o mână! E greu, nu ești pregătit! Tata știe, dar ce poate să facă? Eu nu merg decât la un spital privat, pentru că acolo mi-au salvat viața. Mama are boală degenerativă ce nu poate fi controlată", a povestit Oana, plângând, în emisiunea Andreei Mantea.

Mai multe