Cate Blanchett a refolosit o rochie de acum patru ani pentru deschiderea de la Cannes

9 mai 2018 17:54   Vedete românești
Ultima actualizare:

”Dacă vrei să obții schimbări profunde, trebuie să începi să faci ceva”, a declarat la un moment dat Cate Blanchett, în contextul uriașului scandalul de hărțuire sexuală de la Hollywood. Prin ținuta aleasă pentru gala de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, actrița a transmis un mesaj puternic în acest sens.

Cate Blanchett (48 de ani), președinta juriului la această ediție a Festivalului de Film de la Cannes, a strălucit la gala de deschidere într-o rochie neagră din dantelă, Armani Prive, cu spatele gol.

Cu părul strâns la spate și o pereche de cercei supradimensionați, Cate a făcut, cu siguranță, impresie. Singura problemă, spun cârcotașii, ar fi că rochia a mai fost o dată în centrul atenției, în urmă cu patru ani, când Cate a îmbrăcat-o la decernarea Globurilor de Aur. Nicio șansă ca fanii actriței să fi uitat această ținută, având în vedere că în acel an, 2014, Cate a fost desemnată cea mai bună actriță într-un rol principal, pentru filmul ”Blue Jasmine”, semnat de Woody Allen.

Greșeală de stil sau dorința de a transmite un mesaj? Având în vedere atitudinea generală a actriței față de comentariile de modă la evenimentele de o asemenea anvergură, am înclina mai degrabă căre al doilea scenariu.

Stilista lui Cate, Elizabeth Stewart, a declarat pentru Hollywood Reporer că nu găsește niciun motiv pentru a nu ”purta din nou o rochie pe care amândouă o iubim din atât de multe motive”. Cu alte cuvinte, când ai o rochie atât de frumoasă, de care te leagă amintiri atât de plăcute, de ce s-o uiți în dulap, de teamă că poliția modei te-ar putea amenda? Iar Cannes, locul unde femeile se simt inspirate să încalce coduri vestimentare stabilite de când lumea, părea scena perfectă pentru acest mesaj.

Mai multe