Câte sacrificii fac pentru siluetă "Trăsnitele" sexy!
Cel mai longeviv sitcom din România, care rulează de 14 ani, revine azi în grila de la Prima TV și va fi difuzat de luni, până miercuri, de la 22.30. Tot de azi, actorul Grig Chiroiu, alias Pupăză, își alege o asistentă din sutele de fete înscrise în campania “Fii vedetă în Trăsniții”. Până când o vor cunoaște pe noua lor colegă, actrițele Simona Hapciuc, Lavinia Stoica, Livia Taloi și Raluca Guslicov ne-au povestit cât de greu e să fii sexy pe micul ecran.
Simona Hapciuc: “Aș mânca zilnic cartofi prăjiți”
„Meniul meu zilnic arată aşa: dimineaţă - musli cu lapte sau un toast cu şuncă, brânză topită şi roşii sau o omletă cu ciuperci. După două ore mănânc o banană. Prânz: şniţel cu salată verde şi lămâie sau o salată de pui sau o supă cremă şi pește cu roşii şi capere. Seara: o salată de ton sau bulgăraşi de brânză cu smântână sau un iaurt cu cireşe sau compot de fructe. Acesta este meniul meu când nu sunt la dietă, când sunt la dietă se bazează strict pe salate, reţete proprii. Dietele mele sunt personalizate de mine, am observat de-a lungul anilor că funcţionează bine corpului meu. Nu mănânc două zile aceeaşi mâncare, deoarece mă plictisesc. Îmi plac mult sushi şi biftec tartar, dar și slănină cu brânză şi ceapă verde. Pe astea le mănânc doar o dată pe an, când merg în Bucovina, de Paşte sau de Crăciun. Trucuri alimentare: nu consum sare deloc, mănânc foarte picant, pun lămâie cam în orice gătesc, nu gătesc după reţete ci după gust şi nu ţin diete auzite la alţii. Dacă nu aş fi genul care se îngraşă şi când respiră lângă ceva, aş mânca zilnic multă pâine prăjită cu salată de vinete şi roşii, cartofi prăjiţi cu extra brânză şi paste carbonara. Dar cum sunt, le mănânc cam o dată, de două ori pe an”.
Lavinia Stoica: “Când văd pizza și paste intru în transă”
“Nu am fost niciodată o femeie slabă, sunt foarte pofticioasă şi întotdeauna m-am luptat cu kilogramele în plus. Tot timpul am făcut sport şi am ales o alimentaţie sănătoasă. Cu greu am ajuns la concluzia că nu trăim că să mâncăm, ci mâncăm ca să trăim. În prezent am foarte mare grijă. Am consultat chiar o nutriţionistă, care îmi este şi prietenă, că altfel nu se poate. Este vorba de doamna doctor Gabriela Man. Am o dietă bazată pe proteine şi legume, fără carbohidraţi şi zahăr. Pot spune că este uşor de ţinut, însă când văd în faţă pizza şi paste întru în transă. Cu greu mă pot abţine. Ceea ce consider însă cel mai important pentru frumuseţe este alimentaţia minţii. Consider că dacă nu îţi hrăneşti şi cureţi mintea şi sufletul, orice dietă alimentară nu este îndeajuns. Aşa că fac tot ce îmi stă în putere să elimin orice formă de negativism din viaţă mea, meditez, am ritualul meu de afirmaţii, mă înconjor de oameni frumoşi şi pozitivi, merg la training-uri de dezvoltare personală şi în fooooaaarte multe vacanţe. Cred că acesta este de fapt secretul frumuseţii mele. Ceea ce ai în interior se reflectă întotdeauna în aspectul fizic. Zâmbesc în fiecare zi şi am reuşit chiar performanţă să râd atunci când văd o felie de pizza, fără să mă ating de ea”.
Livia Taloi: “Lipsa sportului mi-a adus nenorocirea aia de celulită”
„Până la 25 ani am mâncat ce am vrut, fără să am probleme cu greutatea. Apoi, încet-încet, mâncatul haotic şi lipsa sportului au început să-mi aducă kg în plus şi nenorocirea aia de celulită. De atunci sunt într-o luptă continuă cu kg şi cu mine.
Am încercat nenumărate diete care au dat rezultate pe perioade scurte. În sfârşit, anul trecut, m-am mobilizat, mi-am luat antrenor personal, care pe lângă un program strict de sală, mi-a dat şi un regim alimentar destul de bogat. A fost extraordinar, am slăbit 10 kg în 2 luni. Și când m-am văzut cu sacii în căruţă am lăsat-o mai moale cu programul de sală şi am început să mănânc după ureche. Și evident, am revenit la rotunjimile mele. Se poate slăbi cu 3 mese şi cu 2 gustări pe zi. Mese la ore fixe, la 3 ore distanţă şi sport dimineaţă. Ideea e că trebuie să devină un stil de viaţă, nu o ambiţie trecătoare, cum a fost la mine. Dimineaţa mergeam la sală fără să mănânc şi să beau apă. Micul dejun era alcătuit din tărâţe de ovăz şi ou fiert. Gustarea, dintr-un măr verde şi 25 de grame de nuci şi seminţe crude. La prânz mâncam carne fiartă sau grătar cu salată. La gustarea de seară alt măr verde şi alune crude, iar la cină, pește la grătar cu legume fierte”.
Raluca Guslicov: „La pâine am renunțat ușor, dar la dulciuri, foarte greu”
„În general, bombele-sexy mănâncă mai nimic, că să arate cum arată. Norocul nostru că reuşim să mai ciugulim câte ceva şi avem pile la camera de filmare şi în regie. Deşi mulţi spun că cel puţin, în cazul meu, arăt mai bine în realitate, indiferent ce înseamnă asta. De multe ori sunt întrebată dacă sunt la regim, pentru că mesele mele sunt compuse, în mare din salate şi carne slabă (pui, pește, rar vită) sau brânză. Îmi place de mor salata verde, de toate felurile, rucola, creață, verde să fie! Gustul roşiilor adevărate, fără conservanţi, îl iubesc, mai ales în combinaţie simplă, cu brânză, dar le mănânc şi ca pe fructe. Cred mult în povestea cu 5 mese pe zi şi o aplic de câte ori pot, 3 mese sănătoase şi 2 mese fructe sau un baton proteic. Nu sunt robot şi mai fac rabat, beau băuturi carbogazoase des (am tensiune mică), deşi apa plată este prietena mea. Iubesc fructele: pepene roşu, galben, mango, nectarine, struguri (ştiu au zahăr la greu, dar nu mă pot abţine. La pâine am reuşit să renunţ, deşi din când în când, dacă mi-e foame şi n-am variante, risc o bucăţică, dar la dulciuri, foarte greu. Mănânc batoane, care cică sunt şi de slăbit, dar nu mă interesează prea tare funcţia asta, cât că înlocuiesc într-o oarecare măsură poftă de dulce. Sportul este o altă formă de a lupta împotriva poftelor. Şi încerc să fac sală şi înot, dacă nu în fiecare zi, cel puţin de 3 ori pe săptămână. Culmea este că dacă fac pauză de la sală, parcă îmi lipseşte ceva. Şi de filmări sunt dependentă, şi de colegi. Dacă nu-i văd câteva zile, mă urc pe pereţi de dor. Şi bineînţeles, şi de voi, publicul meu telespectator iubit. Vă pup de nu vă vedeţi!”.