Catinca Roman găteşte sănătos pe muzică ambientală

13 februarie 2016 19:34   Vedete românești
Ultima actualizare:

Gătitul a devenit o pasiune pentru tot mai multe vedete care dovedesc că din mâinile lor pot ieşi adevărate delicii culinare. Catinca Roman nu face excepţie. Plăcerea e cu atât mai mare cu cât îşi creează o atmosferă plăcută în bucătărie, cu muzică bună, ingrediente sănătoase şi arome îmbietoare.

Unora nu le place gătitul pentru că nu i-au descoperit frumuseţea. Şi în bucătărie poţi să te relaxezi dacă îţi pregăteşti terenul şi îţi amenajezi “câmpul muncii” după gustul tău. Catinca are ritualul ei – muzică ambientală, părul strâns într-o codiţă, şorţ în faţă, ordine şi curăţenie. Îşi aranjează meticulos fiecare produs în parte şi începe. 

Vedeta a pregătit o prăjitură după rețeta bunicii ei

“Voi pregăti o prăjitură pe care am învăţat-o de la bunica mea, foarte ieftină, se face rapid, în maximum o oră, şi se mănâncă imediat. Sunt crumble de mere cu sos de caramel. Este o reţetă pentru orice buzunar, cu 20 lei poţi face câteva porţii. Important e doar să se folosească cele mai bune mere şi cei mai delicioşi biscuiţi”, spune Catinca Roman.

În timp ce curăţă merele şi le taie bucăţele, ne povesteşte că, de ceva vreme, mănâncă sănătos şi e mult mai atentă la cantitatea porţiilor. Fără prăjeli, mâncăruri cu sosuri sau dulciuri. Prăjiturile pe care le face sunt doar pentru fiica ei, Calina. “Gătesc pentru ea, dar eu nu mă ating. Am dieta mea. Dimineaţa mănânc un chefir, pâine prăjită şi fresh de portocale sau ou cu bacon. La prânz peşte, fructe de mare, o supă de legume pasate sau paste în stil thailandez cu creveţi. Mai ciugulesc ceva după-amiază, un iaurt cu nuci sau alune. Cina este cu 2-3 ore înainte de culcare. Am început şi şedinţe de antrenament cu un instructor personal. Sunt mulţumită de cum arăt, am dat jos câteva kilograme”, ne-a mărturist Catinca Roman. A luat suplimente precum calciu, vitamina C şi fier, iaurturile cumpărate sunt doar din cele dietetice, pâinea integrală, carnea doar de curcan sau pui, fructele şi legumele nu-i lipsesc din casă. Totul calculat, cu porţia. 

Crumble de mere cu sos caramel 

Ingrediente: 500 g mere, o lămâie, 80 g unt rece normal, biscuiţi digestivi cu scorţişoară. Pentru sosul caramel: 200 g zahăr, 50 g unt sărat tăiat cubuleţe, 250 ml smântănă dulce lichidă.

Mod de preparare: Se taie merele, se pun într-un vas cu apă rece cu sucul de la o lămâie, să nu oxideze. După care se pregăteşte caramelul. Se topeşte zahărul la foc mediu, se încorporează 50 g din untul sărat, apoi se adaugă smântână. Între timp, zdrobiţi biscuiţii şi amestecaţi-i cu 80 g unt normal. Într-o tavă sau formă de sticlă se pune sosul caramel, deasupra merele scoase din apa cu lămâie, iar deasupra amestecul de biscuiţi . Se adaugă după bunul plac stafide, rom, cogniac, fulgi de migdale. Se dă la cuptor încălzit la 180°C cam 15-20 minute.

Mai multe