Ce bine-i stă Iulianei Marciuc în costum popular!

9 noiembrie 2014 17:29   Vedete românești
Ultima actualizare:

Iuliana Marciuc a îmbrăcat costumul popular, pentru a fi în ton cu Gheorghe Capușan, unul dintre invitații emisiunii.

Gheorghe Căpușan este un român adevărat; iubește tradiția popular și respectă cu sfințenie tricolorul, pe care l-a așezat cu mândrie la poarta casei. A transformat locul de la marginea Clujului, într-un muzeu al tradiției populare și a preferat ca în locul unei haine, să cumpere obiecte de colecție. ”Gheorghe Căpușan a pus muzeul la dispoziția oamenilor, fără a percepe o taxă de intrare, în speranța că tradiția românească, pe care o iubește atât de mult, nu se va pierde. Urmăriți o frumoaăa poveste de viață marți, la ”Destine ca-n filme” de la TVR 2, începand cu ora 21:00 și miercuri, 12 noiembrie, pe TVR HD de la ora 20:00”, spune Iuliana Marciuc.  

Cel de-al doilea invitat poartă numele unui fost premier de-al nostrum, Radu Vasile. S-a născut la Constanța, într-o familie modestă. La naștere a fost aproape orb, cu un rest de vedere la ochiul drept care, în timp, s-a pierdut de tot. Ochii nu-l ajută pe Radu, dar mintea lui este un univers cibernetic, ghidat de sunete comprimate. A vrut să fie cel mai bun în ceea ce face și a reușit cu ajutorul soției sale care, deși are probleme cu vederea, zărește, totuși, ceva din lumea înconjurătoare.

Un alt invitat de-al Iulianei este Marcel Roșca, omul care a schimbat cu lejeritate poligonul de tir cu scenă de operă. A fost de mic o combinație cel puțin ciudată: la 9 ani susținea recitaluri la pian, dar era și un... băiat de cartier. După ce a fost arestat și a stat o săptămână la Secția Minori a Miliţiei Capitalei, iar prietenii lui mai mari au fost condamnați la patru ani de închisoare, Marcel Roșca a înțeles că școala trebuie să devină o prioritate. Acum, el reprezintă cu mândrie România, fiind cântăreț la Opera Aalto Theater din Essen, Germania.

Mai multe