Ce face câştigătorul Masterchef după show-ul Pro Tv! Conceptul e unic pe piaţă
S-au stins luminile în platoul de la Masterchef, iar cel care a plecat acasă luni seara (15 mai) cu marele premiu de 50.000 de euro este Robert Petrescu, concurentul care a ieşit din cabinetul de stomatologie pentru a-şi duce pasiunea de a găti mai departe. Tânărul de 32 de ani este învingătorul celui de-al şaptelea sezon al emisiunii culinare de la PRO TV, dar planurile lui în materie de gastronomie nu s-au terminat odată cu competiţia. Într-un interviu acordat Click!, concurentul ne-a povestit ce idee îndrăzneaţă a transformat-o în afacere.
Robert Petrescu i-a dat pe spate pe juraţii Masterchef în marea finală de luni (15 mai). A preparat porumbel cu sos de trufe, fois gras și piure de cartofi mov, dar şi un desert complex, care a îmbinat armonios gusturile dulce, sărat și iute, compus dintr-o sferă de ciocolată cu mouse de caramel și jeleu asiatic. Tocmai această îndrăzneală a lui şi pasiunea pentru bucătăria japoneză l-a adus în faţa unui afaceri pe care o inaugurează sâmbătă (20 mai) în Bucureşti, în calitate de câştigător Masterchef. Robert va ieşi pentru prima dată după concurs cu rulota de street food japonez la care amatorii de mâncare asiatică vor putea să-i încerce preparatele. Stomatologul-bucătar îşi aşteaptă clienţii cu cipsuri crocante din piele de pui, frigărui de pui şi de porc şi tartar de somon marinat în sos ponzo. Mândru de "bebeluşul" lui culinar, Robert Petrescu ne-a vorbit despre cum a pus la punct afacerea la care în trecut îndrăznea doar să viseze.
Concursul Mastechef s-a terminat, dar aventura ta în bucătărie continuă. Ce faci după show?
Am înfiinţat prima Nori Yakitori. Este vorba despre prima rulotă de street food japonez din România.
Cum ţi-a venit ideea acestui food-truck?
Sunt pasionat de cultura japoneză, de la literatură până la modul lor de alimentaţie, plus că nu există conceptul ăsta pe piaţa din Romania. Atunci am discutat cu vărul meu şi am zis să facem o afacere de familie.
Cine găteşte alături de tine?
Vărul meu, Adi, dar am şi tot felul de invitaţi, bucătari specializaţi în gastronomia japoneză.
Unde a mai poposit până acum rulota ta şi cum au primit oamenii provocarea?
Am fost deja la Mamaia, Constanţa şi Bucuresti, iar pe 25 mai ajungem la Iaşi. A fost primită neaşteptat de bine! La început a fost curiozitatea, iar apoi oamenii au revenit pentru gust.
Ce feluri de mâncare găsesc amatorii de mâncare japoneză la rulota ta?
Yakitori (frigarui), de pui, porc, somon, gătite pe rocă vulcanică şi glazurate cu sos barbeque asiatic. Gyoza (colţunaşi) umpluţi cu carne şi legume, sushi, tartar, cipsuri crocante din piele de pui şi răvaşe norocoase.
Care este preparatul cu care nu dai greş?
Yakitori de pui. Carnea e uşor afumată şi vine însoţită de orez. Sunt un deliciu!
Preparatele sunt făcute în faţa clienţilor, e un fel de live cooking-show?
Da, eu show culinar live, unde socializez cu clienţii.
Ce aşteptări ai de la evenimentul de lansare oficială?
Am încredere că noi, ca naţie, ştim să mâncăm şi îmi doresc ca tot ce înseamnă curiozitate să se transforme în dorinţă!