Ce i-ar găti un concurent MasterChef preşedintelui României pentru a-i "grăbi" discursul
Noul sezon MasterChef de la Pro Tv a ajuns la episodul cinci, emoţiile concurenţiilor fiind din ce în ce mai greu de stăpânit. Juraţii noi şi regulile schimbate, care îi aduc pe concurenţi să gătească în echipă, au fost adevărate obstacole de trecut. Cu sufletul la gură a stat şi Sorin Bologa, unul dintre asipiranţii la marele titlu, care a reuşit să treacă mai departe, marţi seară, după ce a dat gata la testul sub presiune o prepeliţă.
Sorin Bologa are 27 de ani şi este din Constanţa, iar pasiunea pentru gătit o are de mic copil, de când se învârtea prin bucătaria mamei sale. Şi-a propus să ducă reţetele celei care i-a dat viaţă în meniurile restaurantelor cu pretenţii şi vrea să devină din ce în ce mai bun inspirându-se atât din experienţele chef-ilor autohtoni, cât şi din ale celor din străinătate.
"Bucătăria franceză mă atrage cel mai mult, dar îmi place să ştiu din fiecare cultură câte puţin. Gătesc şi pot mânca şi foarte picant! M-aş băga la un meci cu oricine cu nişte «habanero» (n.r. specie de ardei iute). În general, sunt pretenţios la mâncare! Prefer ceva simplu gătit corect decât un preparat foarte complicat şi cu un gust neindentificat. Nu suport când aud «reinterpretarea» mâncărurilor.
Eu nu aş reinterpreta niciun fel de mâncare până nu aş avea o poveste care să o reprezinte. Îmi plac foarte mult Joseph Hadad şi Adrian Hădean dintre ai noştri, iar din afară îi urmăresc intens pe Ferran Adria şi Rene Redzepi. Mă inspir şi din cartea lui Auguste Escoffier, cel care a revoluţionat bucătăria haute cuisine", a povestit Sorin Bologa pentru Click!
Considerat un adeversat periculos de colegi, concurentul MasterChef a demonstrat celor trei juraţi că poate să surprindă cu preparatele lui şi cel mai probabil şi preşedintele ţării ar rămâne uimit în faţa propunerilor sale culinare. Întrebat ce i-ar găti şefului statului dacă ar avea această ocazie, Sorin Bologa a glumit şi a imporvizat un preparat care să-i "rezolve" problemele de comunicare. "Pentru preşedinte i-aş găti ceva foarte picant sau nişte urzici să vorbească mai repede că mă plictisesc tare până termină un discurs!", a completat el.
Sorin Bologa a s-a îndrăgostit de cultura gastronomică a francezilor când şi-a vizitat mătuşa la Bordeaux. Este căsătorit şi se cunoaşte cu soţia sa de când erau doar nişte adolescenţi.