Ce spune expertiza tehnică în dosarul "Gyuri Pascu"

27 octombrie 2016 9:04   Vedete românești
Ultima actualizare:

A fost finalizată expertiza tehnică în dosarul „Gyuri Pascu, moarte suspectă”! Experţii au verificat defibrilatorul, au tras deja concluziile şi este doar o chestiune de timp până când verdictul lor va ajunge pe masa anchetatorilor.

La solicitarea anchetatorilor, experţii specializaţi în aparatură medicală au analizat defibrilatorul cu care s-a intervenit acasă la Gyuri Pascu, scrie www.ziarulring.ro. "Experţii au stabilit că defibrilatorul a funcţionat normal. Mai mult, s-a stabilit că defibrilatorul a şi fost folosit. A fost înregistrat un impuls, dar, din păcate, fără rezultate”, a dezvăluit unul dintre anchetatori pentru sursa citată.

În noaptea fatidică, acasă la Gyuri Pascu au venit trei echipe de medici: prima, de la Ambulanţa Bucureşti, care i-a pus bolnavului diagnosticul de atac de panică, i-a prescris-administrat diazepam şi a plecat. A doua ambulanţă, a fost cea de la SMURD, care avea paramedic şi care a constat că bolnavul nu are puls şi, în fine, tot de la SMURD, a venit şi cea de-a treia echipă, chemată de cea de a doua, care a constat că pacientul era deja în stop cardiorespirator, nemaiavând puls. Această a treia echipă a folosit defibrilatorul, pentru a porni inima bolnavului. Din păcate însă fără rezultate.

"Aşteptăm să se pronunţe şi Colegiul Medicilor, să ne spună, vizavi de protocolul care trebuia aplicat, dacă a fost aplicat corect sau nu, dacă e bine sau nu e bine ce a făcut primul medic. Acel raport al Colegiului Medicilor este orientativ. Deocamdată, din punctul nostru de vedere, nu avem de ce să ne legăm pentru a spune că este cineva vinovat”,a mai dezvăluit  aceeaşi sursă din anchetă pentru ziarul "Ring". 

Mai multe