Ce spune fratele Ilenei Ciuculete despre bustul artistei, după ce monumentul a fost criticat

28 aprilie 2017 20:58   Vedete românești
Ultima actualizare:

La mormântul Ilenei Ciuculete din Cimitirul Străuleşti a fost amplasat un bust. Ideea monumentului a venit de la fratele său, Aurel Ciuculete, imediat după ce artista a murit. Deşi unii fani au criticat bustul, spunând că nu seamănă deloc cu Ileana Ciuculete, fratele ei i-a luat apărarea sculptorului care a realizat monumentul.

Marcat de moartea surorii sale, Aurel Ciuculete s-a gândit să-i facă acesteia un bust impresionant din marmură, pe care chiar el l-a comandat la Craiova. Bustul a fost realizat de sculptorul Floricel Ioan, un artist plastic din Craiova, bun prieten cu Aurel Ciuculete, dar a fost plătit atât de acesta, cât și de soțul Ilenei Ciuculete, ornel Galeș.

”Bustul s-a realizat în curtea mea. Am vrut să-i aduc un omagiu Ilenei. L-am plătit împreună cu Cornel”, ne-a spus Aurel Ciuculete. Întrebat de faptul că unii susțin că bustul nu ar semăna cu artista, fratele acesteia a spus: ”Cum să nu semene? S-a lucrat zi și noapte la el! Sculptorul Floricel Ioan este cel mai bun artist din zona Olteniei”, ne-a mai spus Aurel Ciuculete. 

Mai multe