Ce tiramisu delicios face Adela Diaconu!

27 ianuarie 2018 20:15   Vedete românești
Ultima actualizare:

Braşoveanca Adela Diaconu a reuşit în ultimii 10 ani să îmbine cu succes iubirea pentru sportul alb, cu profesia de jurnalist şi cu pasiunea pentru modă.

 Face televiziune atât în Bucureşti, cât şi la Braşov, iar când are puţin timp liber intră în bucătărie, unde prepară cel mai bun tiramisu.  „La capitolul gătit, sunt o norocoasă! Am cei mai buni bucătari din lume, care ne fac toate poftele, mie şi soţului meu - părinţii, în special mama. Nici socrii nu se lasă mai prejos, pur şi simplu ne răsfaţă. Dar şi mie îmi place să gătesc. Prepar, de regulă, antreuri rapide şi salate. Bucătăria ardelenească (părinţii mei) vs. bucătăria oltenească (părinţii soţului) fac echipa perfectă şi ies cele mai delicioase preparate culinare“, ne-a spus Adela. De la 5 ani a început să facă sport de performanţă, iar mesele le-a avut întotdeauna la ore fixe şi niciodată nu a sărit peste ele. Cu siguranţă, acesta e şi secretul siluetei ei!

„Preferatele mele sunt ciorbele de costiţe şi de perişoare, cotletul haiducesc cu cartofi prăjiţi, ostropelul de pui cu piure şi lista continuă. Variem însă bucătăria tradiţională românească şi cu cea italiană, chinezească şi orientală”, spune ea. Una dintre reţetele ei preferate, cu care îşi cucereşte, de obicei, musafirii, este tiramisu. Are nevoie de: 500 g mascarpone, 5 ouă proaspete, 120 g zahăr, un pachet de pişcoturi. Pentru siropul de cafea: 700 ml espresso, 3 linguri cremă de whiskey, esenţă de vanilie, 3 linguri de zahăr. Cacao e necesar pentru ornat. Mod de preparare: Fă un espresso, lasă-l să se răceasca şi amestecă-l cu crema de whiskey, cu esenţa de vanilie şi cu zahărul, apoi lasă-l la rece. Bate albuşurile până obţii o spumă fermă. Bate gălbenuşurile cu zahărul separat, până când îşi măresc puţin volumul. Adaugă mascarpone şi bate-l la viteza medie cu gălbenuşurile, încorporează albuşul treptat în amestecul de gălbenuşuri. Trece rând pe rând pişcoturile prin cafea câte 1-2 secunde, apoi aşază-le într-o tavă cu pereţii înalţi. Nivelează peste ei cu cremă, pune un alt strat de pişcoturi, încă unul de cremă. Pudrează întreaga suprafaţă cu cacao şi dă prăjitura la rece minim 3-4 ore înainte de a o servi.

Mai multe