Cei mai buni cârnați de casă. Rețeta lui Cristi Caloeanu, de la Haiducii. Pune un condiment care dă savoare

14 decembrie 2020 17:41   Vedete românești
Ultima actualizare:

Cristi Caloeanu de la trupa Haiducii poate participa cu uşurinţă la orice concurs de bucătari: găteşte foarte bine, iar pentru Sărbători face cârnaţi de casă după o reţetă proprie, pe care a dezvăluit-o pentru Click!

Cristi Caloeanu de la Haiducii e un adevărat masterchef. Prepară acasă în bucătărie de toate şi s-a specializat în anumite mâncăruri tradiționale. Ca în fiecare an, de Sărbători, cântăreţul s-a pregătit din timp pentru Crăciun, preparând cârnaţii săi delicioşi, de casă. Pentru rețeta de cârnați de casă aveți nevoie de: pulpă de porc, cimbru, piper, boia de ardei iute, boia de ardei dulce, sare, usturoi. 

Sfaturi pentru cei mai buni cârnați de casă

”Se lasă la odihnă carnea timp de 4-5 ore, apoi mă pun pe treabă. Dau carnea prin maşină, pun condimentele şi apoi mă apuc de frământat până obţin o pastă compactă. Pe parcurs, adaug apă minerală. La final, adaug boabele de muştar. Eu am la bază o reţetă veche de 100 de ani, dar am adaptat-o şi a devenit reţeta mea proprie. Acum ceva timp, când am făcut cârnaţi, mi-am zis hai să pun şi boabe de muştar să vedem cum iese, şi mi-a plăcut. Şi de atunci nu fac cârnaţi fără să nu pun boabe de muştar”, ne-a povestit Cristi de la Haiducii, care va petrece sărbătoarea Crăciunului acasă, în familie.

După ce sunt gata, îi lasă la uscat timp de 7 zile. ”După ce sunt traşi, cârnaţii se lasă la vânt, adică la uscat, 7 zile, şi sunt gata, buni de consum. Eu presez cârnaţii cu un făcăleţ şi mie îmi place să îi las la uscat  până devin foarte tari”, mai spune artistul.

Mai multe