Chef Florin Dumitrescu: "Un bucătar profesionist nu are timp să gătească acasă"
Are mereu replici dure la purtător! Intransigent şi greu de împăcat, Chef Florin Dumitrescu inspiră frică atunci când este printre farfurii şi cuţite, în bucătărie. Singura care scapă de cuvintele lui neiertătoare este soţia lui. Iar motivul e cât se poate de simplu: juratul de la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor" a mărturisit că acasă nu mai are timp să gătească. Deloc.
Chef Florin Dumirescu, juratul de la emisiunea ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”, a povestit că acasă e singurul loc în care nu mai are timp să gătească. Acolo, el îi cedează locul soţiei lui, Cristina, cea care se ocupă mereu de prepararea meniului pentru familia lor.
Mai găteşti şi acasă? Sau găteşte soţia ta?
F.D.: Acasă nu am timp să gătesc, de cele mai multe ori gătește Cristina. Sau soacra mea, atunci când vine la noi. Am mai spus, un bucătar profesionist nu are timp să gătească acasă.
Cât timp petreci cu fetiţa voastră? Vă mai doriţi o surioară sau un frăţior pentru Ava Elisabeta?
F.D.: Timpul liber pe care îl am, puțin ce-i drept, îl dedic familiei. Între service-ul de prânz și cel de seară, din restaurant, fug întotdeauna acasă pentru a o vedea pe Ava și, desigur, dimineața, înainte să plec spre restaurant, stau cu ea. De cele mai multe ori, însă, ajung acasă târziu, când ea doarme deja. Însă tot timpul liber pe care îl am îl petrec cu ele, cu fetele mele.
Ce face juratul de la ”Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor” când nu filmează?
F.D.: Muncesc în cele două restaurante din Capitală pentru care semnez meniuri. La unul dintre ele sunt consultat, la altul Executive Chef, adică mă găsiți în fiecare zi în bucătărie.
Te vei împlica într-o afacere cu sandwich-uri distribuite în benzinării. Ne poţi spune mai multe amănunte despre această afacere?
F.D.: Sandwich-urile sunt doar o primă parte din linia de produse pe care o semnez, urmează mai multe preparate pe care în mod normal le puteți savura în restaurantele care au meniul semnat de mine. Acestea se vor găsi ambalate, gata de luat acasă, încălzit și pus în farfurie. Sunt poduse care nu conțin conservanți, prafuri sau alte chimicale, ci doar ingrediente proaspete, ca în restaurant. Tocmai de aceea și termenul lor de valabilitate este mai mic.
Vor fi doar sandviciuri şi ce fel de sandviciuri? Ce conţin ele?
F.D.: Nu, nu vor fi doar sandwich-uri, ci și alte preparate proaspete, precum supe de legume. Sandwich-urile sunt de trei feluri, dar vor fi pe viitor mai multe rețete, și conțin combinații de gusturi inedite, care sunt pe placul meu, ca de exemplu jambon de porc de casă, dulceață de ardei gras și ananas, piure de dovleac, ghimbir și salată.
Vor fi şi alte feluri de mâncăruri şi ce fel de mâncăruri?
F.D.: Urmează supe creme și feluri principale.
Cui sunt destinate? Vor exista şi produse pentru vegetarieni?
F.D.: Produsele se adresează celor care vor să mănânce și acasă sau în pauza de prânz la fel de bine ca la restaurant. Da, vor exista și produse pentru vegetarieni, de exemplu sandwich-ul cu brânză de capră este și pentru lacto-vegetarieni.
VEZI CE URÂT FACE CHEF FLORIN DUMITRESCU ÎN BUCĂTĂRIE!
GALERIE FOTO