#Exclusiv Click!

Chef Nicolai Tand a dat lecții de gătit vedetelor! Care e secretul mâncării ca la mama acasă: „Contează cât suflet pui!”

6 noiembrie 2024 13:30   Vedete românești

Chef Nicolai Tand, concurentul de la Asia Express, a pus vedetele la cratiță, cu ocazia lansării unei game de produse de gătit ce-i poartă numele. „Bade” ne-a dezvăluit, cu acest prilej, care e secretul mâncării ca la mama acasă. 

Chef Nicolai Tand (50 de ani) gătește tradițional și spune că nimic nu are gust mai bun pe lumea asta decât mâncarea făcută ca la masa acasă. 

Vedetele au luat lecții de gătit de la chef Nicolai Tand 

Vestitul chef a lansat, marți seară, colecția „Origini”, o gamă de produsese gătit ( oale și cratițe din aluminiu, din inox și vasele din lut), car îmbină autenticitatea cu inovația modernă. 

Vedete de la Antena 1 și colegi din Asia Express au venit să ia lecții de în materie de gătit de la chef. Invitați precum Sorin Brotnei, Radu Bucălae, Mihai Găinușă, Wrs sau Cătălin Moroșanu au avut ocazia să participe la demonstrații culinare live sub îndrumarea lui Nicolai Tand, recreând o rețetă cu o încărcătură emoțională specială pentru chef. 

Atmosfera de la Kuxa Studio a fost completată de prepararea sarmalelor pe foc de lemne, în balcon, demonstrând că vasele de lut din noua colecție sunt ideale pentru recrearea rețetelor tradiționale de pe vremea bunicii. 

„Bade, fiecare produs din această colecție este o parte din sufletul meu, un omagiu adus tradițiilor care m-au format”, a declarat Nicolai Tand, cu emoție și mândrie la eveniment. 

De ce ies bune sarmalele în oala de lut? Nicolai Tand: „Mâncarea trebuie făcută cu suflet, ca la bunica!”

Bade și-a servit invitații cu preparate din bucătăria tradițională făcute chiar de mâna lui, dar și cu sărmăluțe fierte în vas de lut, pe balcon, la foc de lemne. 

„La un moment dat, ni se spunea că slănina nu e bună, că nu știu ce oală nu e bună. Acum, după vreo 20 de ani, mi se pare că oala de lut e senzațională. Adică, să faci sarmale într-o oală de lut, la foc de lemne afară, sau în cuptor e ceva din cale afară de gustos.

Ne întoarcem în trecut, căci bucătăria e ca și moda. Dar, tot la bunica mâncarea era mai bună pentru că ea nu se grăbea. Mâncarea trebuie făcută cu suflet, nu trebuie să te grăbești. Mâncarea te simte!

Bag mâna foc că azi fac o mâncare și mâine bag aceleași ingrediente și dacă nu sunt într-o stare bună nu o să iadă la fel de gustoasă. Bunica gătea cu suflet, pentru nepoți!

Acum suntem grăbiți, nu avem timp dă gătim și atunci căutam soluțiile cele mai rapide. Astea-s vremurile pe care le trăim acum! Mama făcea sarmale și în fiecare duminică”, a declarat chef Nicolai Tand, în exclusivitate pentru Click!

Mai multe