Chinezii, cuceriți de mămăliga făcută de Laura Cosoi

26 august 2016 21:22   Vedete românești
Ultima actualizare:

Laura Cosoi (34 de ani) nu este doar actriță, ci și-a transformat pasiunea pentru gătit într-un adevărat job. Mail mult, a și scos un volum cu rețete, carte recunoscută la nivel mondial. "Rămâi la masă?" i-a adus frumoasei blonde și o invitație tocmai la Beijing, acolo unde a făcut o demonstrație de gătit.

Înainte de plecare, Laura, mândră de recunoașterea primită, a anunțat: "Sunt invitată de onoare ca reprezentantă a Europei Centrale și de Est la Târgul Internațional de Carte de la Beijing, cu volumul «Rămâi la masă?»"

Chinezii au fost impresionați, mai ales că vedeta a știut cum să-i cucerească. A plecat în bagaj cu ciocolată de casă și biscuiți făcuți în cuptorul cu lemne, dar ceea ce i-a surprins a fost să o vadă cum face mămăligă. Laura a povestit pe blog cât de bine s-a simțit la evenimentul la care mână dreaptă i-a fost chiar soțul său, Cosmin Curticăpean. Nu a pregătit un meniu sofisticat, ci s-a bazat pe instinct și pe ce îi place și ei să mănânce. "I-am servit cu ciorbă de lobodă, preferata mea, salată de sparanghel crud, ciocănele de pui cu bere neagră (rețete care se află în volumul „Rămâi la masă?”), dar le-am făcut și o surpriză, preparând și… mămăligă! Am făcut întreg ritualul, am amestecat mămăliga în poală, cu făcălețul (așa cum mai fac și azi gospodinele în Ardeal), le-am povestit despre cât de populară este mămăliga la noi și cum se prepară folosind diferite tehnici, cum se mixează cu alte ingrediente și i-am îmbiat să o guste amestecată cu brânză de burduf! Evident că și tăiatul cu ața i-a cucerit, pentru că nu mai văzuseră această procedură!", a povestit Laura Cosoi pe jurnalul ei online.

Mai multe