Marele actor român care a fost căsătorit cu două vedete superbe. A fost un Don Juan al scenei românești

27 ianuarie 2024 10:30   Vedete românești
Ultima actualizare:

George Motoi s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani. A jucat roluri principale în 45 de filme și alte zeci de personaje pe scena teatrului. Un chip și o voce inconfundabile și un uriaș talent, așa era de multe ori descris actorul. Acesta a fost căsătorit 23 de ani cu frumoasa actriță Cezara Dafinescu, iar apoi s-a recăsătorit cu Giliola Brăileanu, mai tânără cu 34 de ani decât acesta.

Cine a fost actorul George Motoi 

În anul 1954 a dat examen de admitere și a reușit la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. A absolvit cursurile de acolo în 1958, la clasa profesoarei Irina Răchițeanu-Șirianu. După absolvire a pleacat cu repartiție la Piatra Neamț, punând acolo, împreună cu toți colegii de promoție, bazele unui nou teatru (Teatrul Tineretului de azi). S-a transferat apoi la Teatrul din Bacău, unde a avut o primă mare realizare, jucând rolul titular din „Don Carlos” de Schiller.

A fost remarcat în turneele făcute la București ca un strălucit interpret Bufonului din A douăsprezecea noapte de Shakespeare, în regia marelui Vlad Mugur, alături de care a pleacat în 1964 la Teatrulu Național din Cluj, unde Interpretarea rolului „Caligula” din piesa lui Albert Camus l-a consacrat definitiv. Radu Beligan l-a invitat să meargă la Teatrul Național din București.

Actorul a fost căsătorit cu Cezara Dafinescu 

Actorul a fost căsătorit peste 20 de ani cu actrița Cezara Dafinescu, cu care a avut o fiică, scrie libertateapentrufemei.ro. Cei doi au divorţat după ce aceasta s-a îndrăgostit de un alt bărbat.

„Sigur că l-am iubit pe George într-un fel anume. Eram mai tânără decât el. Căsnicia a fost extraordinară, dar a fost acea căsnicie dintre doi oameni cu temperamente diferite. George este foarte sobru, foarte rece, cel puţin cu mine”, povestea Cezara Dafinescu.

După divorţul din 1997, George Motoi s-a recăsătorit cu Giliola Brăileanu, actriţă şi ea a Teatrului Naţional din Bucureşti, mai tânără cu 34 de ani. De altfel, înainte de a-i fi soţie, Giliola i-a fost mai întâi studentă.

George Motoi, mare actor și regizor român de teatru, s-a născut pe 22 ianuarie 1936, la Arman, în Bulgaria, și se stinge din viață în anul 2015, pe 4 martie. În anul 1958 a absolvit I.A.T.C. la clasa Irinei Răchiţeanu. A fost căsătorit 23 de ani cu actrița Cazara Dafinescu și au împreună o fiică, pe Raluca Motoi, după care a avut un mariaj cu Giliola Coconcea Brăileanu, mai tânără cu 33 de ani, o fostă studentă de-ale sale. Aceasta din urmă a murit pe 7 iulie 2017, la numai 47 de ani, în urma unui stop cardio-respirator.

Mai multe