Cine este chirurgul român care tratează toate vedetele de la Hollywood?

11 iunie 2018 12:18   Vedete românești
Ultima actualizare:

I-am făcut o vizită chiar în penthouse-ul său de pe Hollywood Boulevard, acolo unde lista oaspeţilor celebri la o petrecere obişnuită dată de el îţi taie răsuflarea. Mulţi dintre ei i-au fost pacienţi. O poveste de viaţă uluitoare, despre chirurgul cardiolog român care lucrează, la propriu, în inima Hollywoodului

Îl cheamă Alexandru Mărmureanu. S-a născut la Govora, a studiat Medicina în ţară, a fost salvamontist, medic la Târgu Mureş şi, după Revoluţie, la 28 de ani, a plecat din ţară. Azi, Alexandru Mărmureanu este unul dintre cel mai bine cotaţi chirurgi din Los Angeles. Tratează inimile celebrităţilor, printre pacienţii săi numărându-se o seamă de vedete, de la Jack Nicholson la Leonardo DiCaprio. Doctorul Mărmureanu glumeşte, spunându-le americanilor că e nepotul lui Dracula, pentru că nu se teme să vadă sânge.

Suntem pe Hollywood Blvd. E 8:30 seara. Așa se termină de obicei ziua dvs. de muncă?Alexandru Mărmureanu: Nu, de obicei se termină mai târziu, în jur de 10:30-11:00 chiar. În această seară am terminat un pic mai devreme pentru că ați venit dvs. în vizită. E posibil ca ulterior să mă duc încă o dată la spital. Am operat trei cazuri azi și s-ar putea să mă duc să-i văd.De cât timp sunteți în Los Angeles?Am venit în L.A. în 2000. M-am mutat în SUA în 1990, am stat zece ani în New York, Manhattan, și în 2000 m-am mutat la UCLA Los Angeles. Iar, după 18 ani, sunt încă aici.Vă amintiți primul pacient celebru?Îmi amintesc foarte bine, dar nu vă pot spune, pentru că este private. În America e foarte complicat acest cod al discreției și, bineînțeles, numele vedetelor care ajung pe masa de operație a unui doctor nu trebuie dezvăluite.

Citește continuarea acestui interviu!

Mai multe