Claudiu Bleonț s-a mutat la Beliș. Cum și-a convins soția cu 17 ani mai tânără. «Simțeam că mă usuc»

21 noiembrie 2020 12:15   Vedete românești
Ultima actualizare:

Pentru Claudiu Bleonț, candidatura la primăria comunei Beliș, din județul Cluj, n-a fost deloc un moft trecător. Actorul s-a mutat cu totul în localitatea ardeleană și este decis să-și încercde din nou norocul la primărie, în condițiile în care primarul ales are mari probleme cu legea. Cel mai greu pentru Claudiu Bleonț a fost să-și convingă soția cu 17 ani mai tânără că viața lui are mai mult sens la Beliș.

Claudiu Bleonț (61 de ani) a dezvăluit, într-un interviu pentru OK! Magazine, că s-a mutat la Beliș, una dintre cele mai importante zone turistice ale județului Cluj, chiar dacă, în septembrie, a pierdut alegerile locale în fața primarului penal al localității.

”Am ieşit pe locul al doilea, cu o treime din procente. Majoritatea l-a votat pe vechiul primar, în ciuda faptului că acesta a primit o condamnare penală pentru dare de mită şi, în consecinţă, a fost suspendat. Dar aştept scrutinul de peste 6 luni, răstimp în care există un primar interimar, iar eu sunt consilier local. Deci povestea nu s-a încheiat”, a explicat Claudiu pentru sursa citată.

Astfel, după ce inițial a locuit în pensiunea unor prieteni, acum Claudiu își caută o casă de închiriat în Beliș, pentru că planurile lui sunt de lungă durată. E drept că la început nu s-a gândit că lucrurile vor evolua în această direcție.

”Iniţial, mă vedeam făcând tot teatru la Beliş, dar cu copiii, învăţându-i disciplină, memorie, gest, postură. Cu atât mai mult cu cât am descoperit că, la 12 km de Beliş, s-a mutat şi o altă fostă colegă de-a mea, Felicia Şerbănescu, fostă prim balerină la Oleg Danovski din Constanţa, şi vorbea de un proiect de dans pentru copii. Deci căutam soluţii pentru acest loc din care m-am hotărât să nu mai plec. Şi dintr-o dată a venit întrebarea: „De ce nu candidezi la primărie?“. Atunci am simţit că sunt martorul unui semn divin şi că am nevoie de o echipă care să mă susţină, o echipă cu oameni care au expertiză în fonduri europene, în administraţie”, a explicat actorul.

Iulia, soția lui Claudiu Bleonț, s-a lăsat greu convinsă

Dacă pentru Claudiu, decizia de a-și muta viața la Beliș a venit firesc, nu la fel s-au întâmplat lucrurile cu soția acestuia, Iulia Lazăr (44 de ani), actriță la Teatrul Național din Craiova. Claudiu și Iulia au împreună o fiică în vârstă de 7 ani, Eva.

”Am avut unele discuţii. Ea e mai tânără cu 17 ani decât mine şi tocmai a făcut un rol extraordinar la Radu Afrim, în «Casa suricatelor». I-am spus: «Iulia, tu negociază-ţi punctul tău de vedere, vârsta ta, proiectul tău de viaţă. Eu trebuie să rămân prins de mine». La un moment dat, s-au produs fricţiuni între noi, ca familie, după ce eu i-am spus că nu mai vreau să cobor de aici, de la Beliş. I-am spus franc: «Dacă vrei să ai un tată viu pentru Eva, lasă-mă aici. Dacă vrei un tată mort, mă întorc la felul de-a fi la care am fost.» Simţeam că mă usuc! Şi, cu gândul la noi trei, am simţit că trebuie să fac ceva să supravieţuiesc. Ca să supravieţuiesc nu teatrul e important, ci să supravieţuiesc ca om, ca fiinţă umană. Am nevoie de natură!”

Citește și:

Claudiu Bleonț vrea să renunțe la actorie si să devină primar într-o localitate din Apuseni

Din fericire, Iulia, cea de-a patra soție a actorului, l-a înțeles, iar acum viața familiei lor se desfășoară între Beliș, București și Craiova.

”Da, am dus şi am avut şansa respectului, a înţelegerii şi a susţinerii ei după un moment dramatic, traumatizant pentru ea. I-am spus că nu ne despărţim, doar ne extindem familia, câştigăm încă un loc în care eu pot să exist. Mă întreba lumea: «Şi n-o să mai joci?». O să joc dacă e necesar, când o să-mi permită timpul. Momentan mi-am schimbat locaţia.”

Citește interviul integral pe Okmagazine.ro.

Mai multe