Clovnul Siminică, condus pe ultimul drum: «Îi va face pe toţi să râdă, acolo în Ceruri»
“Cu cât se râdea mai mult de el, cu atât era mai fericit”. Aşa l-a caracterizat ieri pe Siminică, cel mai mare clovn român, soţia sa, înainte de a-şi lua la revedere pentru totdeauna. La Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiştilor, între mormântul lui Dolănescu şi al lui Ovidiu Iuliu Moldovan, va dormi pentru somnul de veci, Simion Avram, alias Siminică, care s-a stins la vârsta de 81 de ani.
Există oameni care nu lasă nici o urmă în viaţă, alţii care marchează generaţii. Printre cei din urmă a fost artistul de circ Siminică, înmormântat ieri la Cimitirul Bellu, pe o vreme câinească.
A murit pe 27 septembrie, la Spitalul Floreasca, unde era internat de două săptămâni. De trei ani era bolnav de melopatie cervicală, se mişca foarte greu, dar nu-şi pierduse umorul. Era conectat la lumea circului de parcă nu plecase niciodată din arena care i-a adus atâtea satisfacţii şi ajuta cum putea pe oricine îi cerea sfatul.
Înmormântat lângă Ion Dolănescu
Deşi a bucurat sute de mii de români, la înmormântarea sa nu au venit decât un “pumn” de colegi. Cel mai emoţionat a fost fostul său partener, clovnul Armando. “Am fost partener cu Siminică prima oară acum 40 de ani. Deşi genul nostru s-a schimbat mult în aceşti ani, el a rămas viu prin glumele sale, prin modul cum se pregătea. A fost un artist complet, nu a fost doar clovn. A făcut şi acrobaţie”, povesteşte Armand Oprescu, cel mai bătrân clovn în activitate de la Circul Metropolitan (fost Globus).
“Îi va face pe toţi să râdă, acolo în Cer. Cu cât râdeau mai mulţi de el, cu atât era mai fericit”, ne-a spus Doina, soţia lui Siminică, împietrită de durere. La sfârşitul înmormântării, aplauzele celor prezenţi au fost gestul de respect şi de rămas bun pentru un mare artist al circului românesc.