Colaborarea controversată a lui Andrei Gheorghe cu trupa Paraziţii

20 martie 2018 8:38   Vedete românești
Ultima actualizare:

Vocea sa inconfundabilă i-a adus lui Andrei Gheorghe nu doar o carieră în radio şi tv, ci şi o colaborare controversată în plan muzical. "Dreptul la replică" a fost o adevărată bombă în muzica hip-hop din România. În 2010, jurnalistul a fost cooptat de trupa Paraziţii pentru un fragment din piesă, nerecomandat minorilor.

Andrei Gheorghe şi-a început cariera în 1991 la Constanţa, dar în scurt timp avea să urce în carieră. Drumul către Bucureşti i-a fost deschis de emisiunea "Midnight Killer", de la un post local de radio. De-a lungul a peste 30 de ani de carieră, Andrei Gheorghe a realizat numeroase emisiuni de televiziune, a scris articole, o carte, a jucat în filme ale unor regizori celebri şi în propriile creaţii cinematografice.

Născut în oraşul Lipeţk din Rusia, Andrei Gheorghe a cunoscutul succesul şi ca realizator de filme documentare, de scurt și lung metraj. El a fostscenarist, regizor, producător şi chiar actor în câteva producţii cinematografice. A avut un rol secundar în filmele "Amen" al lui Costa Gavras şi "Tinerețe fără tinerețe" al lui Francis Ford Coppola. În 2008, Andrei Gheorghe a realizat un scurt metraj numit "Dublă personalitate", la care a fost și scenarist.

De departe cea mai contoversată colaborare a sa a fost cu trupa Paraziții, pentru unul dintre albumele artiştilor. În piesa "Dreptul la replică", jurnalistul are un pasaj într-un limbaj licenţios, nerecomadat celor sub 18 ani.

La începutul anului 2010, Andrei Gheorghe a ocupat pentru câteva săptămâni funcţia de consilier al ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, fiind coordonator al Departamentului de Comunicare. A fost implicat în mai multe scandaluri, printre care unul legat de consumul de droguri. În anul 2015 a fost din nou subiect de ştiri, după ce a mers să le ducă pizza procurorilor DNA, în semn de mulţumire pentru activitatea lor.

Mai multe