Concurenta transgender de la "Chefi la cuţite", părinte cu normă întreagă. Povestea incredibilă a Alexei Valianatos

25 septembrie 2017 13:48   Vedete românești
Ultima actualizare:

"Chefi la cuțite” ne-a susprins acum cu de toate, pentru toţi. Prin platou s-au perindat concurenţi din toată lumea, cu poveşti de viaţă uluitoare, însă în această seară (25 septembrie), de la ora 20.00, vom avea parte de o surpriză... altfel. În faţa chefilor va veni o concurentă transgender.

Alexa Valianatos este prima concurentă transgender care s-a înscris la emisiunea ,,Chefi la cuțite” (Antena 1), pentru a demonstra că succesul nu ar trebui să țină cont de gen, culoare sau orientarea sexuală. Copilăria și-a petrecut-o alături de mamă, care i-a stârnit curiozitatea în bucătărie, iar pasiunea culinară a îndemnat-o să profite de orice oportunitate pe care i-a oferit-o viața. Din a lucra într-un restaurant de aeroport, la a fi responsabilă de meniul unui întreg local, Alexa și-a însușit secretele gastronomice ale tuturor profesioniștilor pe care i-a cunoscut.

Chiar dacă a fost talentată la gătit și ambițioasă, drumul ei a fost presărat cu necazuri, întrucât de foarte multe ori a fost discriminată, marginalizată și exclusă, în ciuda calităților sale. Se simțea într-un corp străin și a știut mai mereu că ,,Alex” este, de fapt, ,,Alexa”. În adolescență a cunoscut-o pe cea care avea să-i devină soție și mărturisește că a văzut în ea tot ceea ce și-ar fi dorit în acel moment să fie. Nu mai sunt împreună, îi leagă cei doi copii pe care îi au și un trecut care a făcut-o pe Alexa să fie conștientă de cine este și cine vrea să ajungă. Și-a asumat faptul că este transgender după ce a cunoscut o femeie ce trecea prin aceeași situație, iar curiozitatea l-a împins să experimenteze și să se caute, chiar dacă societatea îl excludea.

Cel mai greu moment a fost când își anula trăirile pentru a fi aproape de copiii săi. Şi, deși trecutul nu a fost ușor, Alexa speră ca întâmplările de care va avea parte în continuare să anuleze o parte din experiențele dificile de până acum. Deși custodia este comună, copiii sunt în acest moment în grija sa și o susțin în tot ceea ce face. Tot fetele sale îi dau puterea de a merge mai departe și de a se lupta zilnic cu discriminarea. Instabilitatea financiară îi îngreunează transformarea completă, căci costurile tratamentului și a intervențiilor chirurgicale necesare încheierii tranziției de gen sunt foarte mari, dar a învățat că oricât de mare ar fi o provocare, poate fi depășită.

Mai multe