Concurenții din Ferma încep să reabiliteze clădirea istorică în care locuiesc!
Ediția de miercuri, 20 Martie, a emisiunii Ferma aduce cu sine noi schimbări în privința modului în care concurenții lucrează! Dacă până acum au construit cotețuri și grajduri, acum aceștia încep poatre cel mai important proiect din această perioadă și anume reablitarea clădirii în care locuiesc de câteva luni.
După ce și „bandiții” s-au mutat în Fermă, aceștia pot face acum front comun în scopuri ce sunt în beneficiul clădirii în care locuiesc pe întreaga durată a emisiunii. În ediția din seara aceasta, participanții vor avea o sarcină grea de îndeplinit, dar al cărei final va fi în folosul lor- cine nu își dorește să stea într-o locuință renovată după bunul plac?!
După ce sute de copii și-au petrecut săptămâni de neuitat în taberele organizate în locația unde se filmează emisiunea și chiar și Regele Mihai a studiat pentru o perioadă aici, Vila Klaus din munţii Semenic și-a pierdut din importanța și aspectul de odinioară. Vila a fost renovată parţial, dar concurenţii au misiunea să o transforme din nou în tabără de copii.
Imobilul este celebru, deoarece se spune că aici ar fi făcut un an de şcoală Mihai, fostul rege al României. Clădirea se află în momentul de faţă într-o stare avansată de degradare, renovarea venind ca o gură de aer proaspăt pentru locație și iubitorii ei de odinioară.
Cristi Bozgan, unul dintre prezentatorii show-ului și mentorul concurenților, vrea să readucă această clădire pe harta destinațiilor turistice cu importanță istorică din România, așa că le va da concurenților noua provocare: să amenajeze camerele, să lucreze la interior și la exterior și să facă tot ce le stă în putere ca această clădire să poată primi pe viitor, din nou, musafiri.
Pe lângă această sarcină complexă, concurenții trebuie să continue jocurile în fermă, Moroșanu pregătindu-se să-i aleagă pe cei doi servitori ai acestei săptămâni, cu excepția Ioanei Flimoni, care a primit imunitate.
Cum a ajuns Regele Mihai la Vila Klaus
Vila a fost construită la începutul secolului XX. Iniţial acolo a fost un lac de acumulare mare, pentru reglarea cursului Bârzavei, deoarce pe râu se transportau buşteni în perioada aceea, ca şi combustibil pentru uzina din Reşiţa. „A fost construită pentru conducerea uzinei de atunci, casă de relaxare, de vânătoare. Fosta uzină a avut domenii foarte mari.
Toată zona muntoasă aparţinea de ea şi avea multe cantoane, care pe vremea aia erau foarte bine administrate şi vila propabil că era şi un centru de administrare pentru conducerea sectorului silvic al uzinei.
Se spune despre Regele Mihai că ar fi făcut o clasă acolo. Pe timpul acela, uzina era a industriaşului Max Auschnitt care era prieten bun cu Carol al II –lea, tatăl lui Mihai. Şi ca să intre mai bine în graţiile regelui s-ar fi oferit să găzduiască întreaga clasă a regelui, timp de un an sau mai puţin", povesteşte Mircea Rusnac, doctor în istorie.