Constantin Codrescu, scandal cu fiica înfiată! Celebrul actorul nu mai vrea să audă de ea pentru că ar fi fugit de acasă cu un bărbat

21 august 2015 23:59   Vedete românești
Ultima actualizare:

Are 84 de ani, dar nu uită şi nu iartă. Actorul Constantin Codrescu nu poate trece cu vederea faptul că fata pe care a adoptat-o a fugit de acasă, deşi aceasta suferă acum din cauza unui soţ violent.

Anca Codrescu (37 ani) are o poveste de viaţă cutremurătoare, care bate orice film în care a jucat tatăl ei adoptiv. Abandonată de părinţii naturali, ea a fost înfiată la 5 ani de actorul Constantin Codrescu (84 ani) şi de cea de-a treia nevastă a acestuia, în speranţa că-şi vor salva mariajul. Inutil, însă, pentru că cei doi soţi au ajuns tot la divorţ. Fata a fost luată de mama vitregă, dar pentru că nu s-au înţeles a ajuns tot în grija actorului, doi ani mai târziu. Dar în viaţa şi în casa de la Ghermăneşti a actorului a intrat Vasilica, aceea care îi e soţie şi acum. N-a intrat singură, ci cu propriii copii, doi băieţi. Şi chiar dacă tatăl o iubea, Anca a început să se simtă şi să fie tratată ca o Cenuşăreasă. 

“Eram discriminată şi pusă la muncă, considerată oaia neagră a familiei. Această femeie m-a urât. Am observat că vrea să scape de mine”, spune tânăra.

Chinuită de mama vitregă, a acceptat la 17 ani un mariaj aranjat, cu un bărbat violent. I-a făcut doi copii, dar bătăile frecvente au gonit-o de acasă şi s-a refugiat la un centru pentru femei abuzate din Găeşti. S-a rugat atunci de tatăl ei să o primească acasă, dar Codrescu n-a părut impresionat de drama tinerei. Şapte luni a stat în centru, cu cei doi copii, dar a revenit la soţ de voie, de nevoie. ”A fost un sacrificiu pentru copii. Nu am vorbit luni de zile cu soţul meu. Ne-am împăcat, dar nu am putut să-l schimb. Din 10 zile, una era albă, celelalte negre”, spune fata actorului. 

Constantin Codrescu nu mai vrea să audă de fată şi spune că Anca a fugit de acasă, nu că ar fi fost obligată să se mărite. A renegat-o şi nu mai vrea să audă de ea! Varianta fetei e alta: „Eu nu am plecat de acasă, cum spune tatăl meu. Ei mi-au aranjat căsătoria. Sunt supărată că am nevoie de părinţii mei şi ei nu sunt lângă mine!”, încheie tristă Anca. 

A fost însurat cu Marga Barbu

Constantin Codrescu s-a născut la 5 septembrie 1931, în Huşi. A absolvit IATC în 1951, iar doi ani mai târziu a jucat împreună cu Marga Barbu în filmul “Nepoţii gornistului”, căsătorindu- se cu actriţa la scurtă vreme. Mariajul nu a durat decât câţiva ani. Printre cele mai cunoscute pelicule în care a jucat se numără: “Mihai Viteazul”, “Haiducii lui Şaptecai”, “Trandafirul galben”, “Masca de argint”, “Colierul de turcoaze”, “Terente - regele bălţilor”, “Magnatul”. În 2008, actorul a suferit o operaţie pe cord deschis.

Mai multe