Cotabiţă nu şi-a dat jos de la mână brăţările sfinţite. Accesoriile reprezintă biruinţa vieţii împotriva morţii VIDEO EXCLUSIV

12 august 2015 22:27   Vedete românești
Ultima actualizare:

“Numai Dumnezeu îl mai poate salva”. Asta spuneau toţi apropiaţii lui Gabriel Cotabiţă, solistul fiind ţintuit 69 de zile pe patul de spital. Iată că rugile au avut efect, iar acum artistul zâmbeşte şi se bucură de viaţă! Click! l-a surprins la plimbare, iar de la mâna lui nu lipsesc brăţările bisericeşti, de care nu s-a despărţit în ultimii ani.

Rugăciuni colective, acatiste date la biserică, reiki (sistem de terapie energetică), kinetoterapie, fizioterapie, psihoterapie, dar şi acupunctură. Toate l-au ajutat pe Gabriel Cotabiţă (59 de ani) să se întoarcă din morţi, după cea mai grea încercare la care l-a supus viaţa pe 8 mai 2015. Fotoreporterii Click! l-au surprins marţi, plimbându-se prin Bucureşti, însoţit de fiica lui cea mare, Aela, iar zâmbetul afişat de solist ne-a confirmat că este pe drumul cel bun cu recuperarea. Nu am putut să nu observăm că la încheietură, slăbită după boală şi repaus la pat, solistul purta două brăţări bisericeşti, aceleaşi pe care le-a afişat şi în ultimii ani, la concerte sau la evenimente mondene.

Cotabiță a primit ajutorul divin

Click! l-a contactat pe părintele Emil Cărămizaru, parohul Bisericii Sf. Gheorghe Nou din Capitală, pentru a ne explica semnificaţia acestor accesorii, considerate de mulţi făcătoare de minuni. ”Metaniile, căci aşa se numesc, sunt făcute de regulă din lână şi formează 33 de noduri, în amintirea celor 33 de ani petrecuţi de Mântuitorul pe pământ. Ele sunt folosite pentru a ne ajuta la o concentrare adecvată, atunci când rostim rugăciunea. Metaniile nu trebuie confundate cu mătăniile, care înseamnă îngenuncherea, adică închinarea corpului până la pământ. Metaniile sunt un şirag de noduri. Se spune că provin din secolul al lV-lea şi sunt atribuite Sfântului Pahomie, un mare organizator al vieţii de obşte călugăreşti. Şi mirenii (oamenii de rând) pot purta aceste şiraguri, la gât sau sub formă de brăţară. Ele sunt croşetate în aşa fel încât firele formează mereu o cruce,  crucea fiind simbolul suprem al biruinţei vieţii împotriva morţii, prin jertfa Mântuitorului Iisus Hristos”, a declarat părintele Cărămizaru, pentru Click! Iată că pe lângă priceperea medicilor de la Spitalele Floreasca şi Elias, putem spune că Gabi Cotabiţă a avut parte şi de ajutor divin, mai ales că fanii, familia şi prietenii nu au încetat să se roage pentru el.

A stat trei luni în spital

Gabriel Cotabiță a fost la un pas de moarte după ce, în data de 8 mai, a suferit un stop cardiorespirator chiar în timp ce făcea sport. Medicii sosiți la fața locului l-au resuscitat, i-au repornit inima și l-au transportat la Spitalul Floreasca, în stare critică. După trei săptămâni de comă, cântărețul s-a trezit, a reușit să respire singur, a început treptat să mănânce și să se ridice din pat. Pentru că era nevoie de o nouă etapă de recuperare intensivă, a fost transferat la clinica specializată din cadrul Spitalului Elias, unde a făcut zilnic diverse proceduri: kinetoterapie, fizioterapie, acupunctură, chiar și logopedie. Medicii i-au montat și un defibrilator cardiac, care să prevină apariția unor noi probleme cu inima. După 69 de zile de spitalizare, a revenit acasă.

Şi fata lui Enache are brăţări bisericeşti

Diana Enache (18 ani) poartă brățări bisericești de un an încoace, de când a fost înjunghiată de Ali Kanaan, portarul blocului în care stă tatăl ei, Adrian Enache. Tânăra nu se mai desparte de brăţara ”Lacrimile Maicii Domnului”, primită în dar chiar de la artist, și nu uită să şi-o pună la încheietură în momentele grele, tocmai pentru a fi ocrotită. Preferatele Dianei sunt cele realizate din seminţele unei flori, care se numeşte Hoya, cunoscută şi sub denumirea de “Lacrimile Maicii Domnului” sau “Florile de ceară”, în limbaj popular. Este o plantă rară, considerată făcătoare de minuni. Diana a purtat brățara atunci când a dat ochii, în instanță, cu agresorul ei, dar și la examenul de Bacalaureat.

Mai multe