Crăciun cu dor pentru vedetele plecate în China, India sau Argentina. Ioana Gomoi: "Vreau sarmale, granițele deschise și vaccin"

23 decembrie 2020 19:09   Vedete românești
Ultima actualizare:

Chiar dacă au ales să trăiască peste hotare, sunt în continuare cu gândul la țara lor. Am vrut să știm, de la patru artiști plecați în lume, ce anume mănâncă de Crăciun, departe de țara lor natală. Iulia Vântur din India, solistul Oliver Popa care e în Lodra, regizoarea Ioana Gomoi care e în China și Radhu, solistul de cumbia, din Argentina, ne-au spus ce le place să mănânce și cum petrec de Sărbători

Iulia Vântur, în India: "De obicei, gătesc acasă"

Iulia Vântur (40 de ani) va petrece și anul acesta Crăciunul în India, însă în familie mult mai multe pregătiri se fac, de regulă, pentru ziua superstarului Salman Khan, născut pe 27 decembrie. Anul acesta, actorul va împlini 55 de ani. Pe 1 decembrie, Iulia a sărbătorit românește: "Noi, fără să planificăm, am sărbătorit ziua românilor în India, cu sărmăluţe şi mămăligă, făcute de singura româncă pe care o cunosc aici, Dana!”, a postat Iulia pe pagina sa de Facebook. Prezentă într-o emisiune la Smart FM, Iulia a povestit cum decurge o zi obișnuită din viața ei. Micul dejun: mănâncă papaya și omletă ușor picantă. Merge la sală și la pilates. Apoi la întâlniri. Revine la pilates. Seara, cum indienii nu iau cina în mod clasic, stă de vorbă cu prietenii, la un pahar de vin, urmând ca imediat înainte de culcare să mănânce.

„De obicei, gătesc acasă, dar dacă vreau să mănânc occidental, merg la restaurant şi îmi place să mănânc pui cu orez, lipie cu condimente, brânză cu spanac, peşte – curry, legume – lady fingers, care sunt foarte bune, date prin ulei, fasole păstăi. Au şi vinul lor, se numeşte Sula (n.r. Podgoriile Sula din Nashik). Folosesc apă de cocos – coconut water. Mi-am propus să beau în fiecare zi, mai ales că e cineva care vinde în faţa porţii”, a povestit Iulia Vântur la Smart FM.

Oliver Popa, la Londra: "Visez și poftesc la un pește prăjit în făină de mălai"

Tenorul Oliver Popa (37 de ani) se află în continuare la Londra, unde predă muzică și unde va face și Sărbătorile. “Acest an este unul total diferit față de oricare din anii anteriori. Nu putem face nimic din ce ne-am dori. Din păcate nu pot să vin în țară și asta mă întristează. Îmi doream să fiu alături de mama și de prietenii mei dragi. Voi sta aici, în Londra, așa cum am stat aproape tot anul - în izolare. Nu am planuri majore pentru această perioadă. Voi continua să fac ore cu elevii care sunt și ei liberi și plictisiți să stea acasă. Voi avea familia alături prin intermediul telefonului”, ne-a declarat Oliver Popa. Cât despre masa de Sărbători, ne-a spus că "visez și poftesc la un pește prăjit în făină de mălai cum făcea mama odinioară. O rețetă simplă, dar delicioasă. Un crap sau păstrăv îmbrăcat într-o crustă aurie de făină de porumb și însoțit de mămăligă și mujdei de usturoi. Nu se poate ceva mai tradițional", a încheiat solistul.

Am vrut să știm de la fosta regizoare de videoclipuri, care acum lucrează într-o televiziune din China, cum va petrece Sărbătorile de iarnă. "Am făcut brăduțul. În rest, la muncă și acasă. Nu am zile libere. Dar mă voi bucură de brăduțul meu când ajung seara acasă. Aici nu se sărbătorește Crăciunul deloc. Decât din punct de vedere comercial. Mai vezi un brad pe aici, pe acolo. Nicidecum în adevăratul sens, din punct de vedere religios. Știu și nu prea știu să gătesc. Nici nu știu cum să îți explic. Nu gătesc. Decât foarte rar – mai am momente când îmi este dor de o supă. Ce îmi place să mănânc de Sărbători? Să știi că nu sunt pretențioasă la mâncare. Și nici nu fac excese. Așa sunt de când mă știu. Îmi plac sarmalele, cui nu îi plac? Știu să le și fac. De Crăciun îmi doresc granițele deschise. Și vaccin", ne-a spus Ioana care e pasionată de ce face.

Solistul Radhu poftește la cozonac în Argentina

Nici anul acesta, solistul de cumbia nu va fi acasă, ci va pendula între Marea Britanie și Argentina. Radhu ne-a povestit că va mânca cozonac și va bea vin fiert. "Prietena mea, actrița Laura Zapata, face vin fiert în plină vară, în Mexico. I-a plăcut atunci când a venit în România, la târgul de Crăciun. Eu iubesc cozonacul cu multe ingrediente în compoziție. Îmi amintesc când stăteam cu mama în bucătărie și o ajutăm la compoziție. Făceam o pastă cu rom, cacao și zahăr. Și acum cred că voi face singur dacă voi avea timp, mai ales că îmi place foarte mult", ne-a povestit Radhu.

INTERVIU EXCLUSIV Iulia Vântur, totul despre viața exotică din India: «Salman Khan este un om special»

Oliver Popa, colecţie de papioane. A ajuns la un număr amețitor

Mai multe