Cristian Tudor Popescu, despre Turcescu: „Sunt uluit de delirul mistic pe care l-a afişat”

22 septembrie 2014 9:49   Vedete românești
Ultima actualizare:

Cristian Tudor Popescu s-a declarat uimit de „delirul mistic” pe care Robert Turcescu l-a afişat în timpul confesiunii sale televizate, potrivit căreia a fost locotenent colonel sub acoperire.

„Sunt uluit de acest delir mistic pe care l-a afişat în seara asta. Nu înţeleg termenii pe care i-a folosit, în legătură cu ce? Impresia e că cel puţin să fi omorât pe cineva ca să foloseşti genul ăsta de termeni dostoievskieni în mizerie, din ăştia cu eliberare, cu uitaţi-vă în adâncul vostru”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24. „Pentru asta trebuie să existe o reclamaţie din partea respectivului serviciu. Trebuie cineva să se declare parte dăunată în treaba asta. E treabă lungă, nu cred că vom asista la aşa ceva. Deci, deocamdată nu există nimic de alura misticoidă a lui Turcescu în legătură cu Dumnezeu şi alte lucruri de soiul ăsta”, a mai spus Cristian Tudor Popescu, potrivit gândul.info.

Jurnalistul crede că Robert Turcescu nu a facut dezvăluirile „dintr-o revelaţie produsă ieri noapte, din moment ce asta datează de atâţia ani şi nu a simţit nicio nevoie şi nu a avut nicio ezitare să fie extrem de vocal la TV în diverse situaţii”.  El a amintit că Robert Turcescu „a negat cu vehemenţă” faptul că a fost locotenent colonel.

„Ne amintim povestea cu Oprea şi cu acele liste de avansări, acum se află în faţa unei minciuni stridente pe care atunci a produs-o”, a mai spus jurnalistul, potrivit aceleiaşi surse.

"Nu ştiu cât de vinovat e Turcescu, ce a făcut, pentru ce se pocăieste, se spovedeşte, mărturiseşte în felul ăsta. Parcă e un pastor de prin Noua Anglie”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Mai multe