Cristina Fulguşin şi-a prevestit moartea? Ce mărturisire i-a făcut recent lui Mâţu Stoian

14 martie 2018 19:56   Vedete românești
Ultima actualizare:

Vestea că solista de muzică populară Cristina Fulguşin s-a stins din viaţă luni noapte, la numai 50 de ani, a îndoliat întreaga ţară. Tuşea de mai bine de o lună, însă artista a decis să meargă la doctor mult prea târziu. Avea 3 stenturi montate la inimă, iar virusul gripal i-a slăbit organismul, femeia suferind un stop cardiac. Petrică Mâţu Stoian ne-a povestit despre buna lui prietenă care a plecat să le cânte îngerilor.

Petrică şi Cristina au avut un ultim dialog chiar de “Ziua Femeii”:”Eu am vorbit cu ea săptămâna trecută, era la radio. Mi-a spus că e cam răguşită şi că tuşeşte de două săptămâni. I-am  spus să meargă la medic, să-şi facă un control, însă ea mi-a zis aşa: «Ei, lasă, dacă oi muri veniţi cu cele mai frumoase flori la mine». Nu i-am dat importanţă, am vorbit despre repertoriu”, ne-a dezvăluit cântăreţul.

De altfel, chiar el a anunţat decesul artistei, pe contul său de Facebook: “Cu durere în suflet, anunţ trecerea în nefiinţă a minunatului om de radio, televiziune şi artist, Cristina Fulguşin Mateiaş. Drumul să-ţi fie lin şi lumină veşnică”.  Cântăreţul a dat timpul înapoi şi şi-a amintit de prietenia lor: “Cristina lucra la Radio Accept din Tg. Jiu, dar a fost şi la TV Vâlcea 1. A fost un om deosebit, de calitate, înregistrase piese de dor, de înstrăinare. A colaborat bine cu orchestra «Doina Gorjului». Cu ani în urmă mergeam la festivaluri de folclor şi în ‘89 am obţinut câte un premiu tot grupul nostru de 5-6 persoane. Eram mândri de noi. Cu ea m-am împrietenit în 1987 şi am ţinut legătura. Avea copii şi nepoţi”. 

Mâţu Stoian s-a chinuit în zadar să-i salveze viaţa: “A fost internată în spital la Cărbuneşti, intubată, nu au primit-o la Craiova. Avea probleme cu inima, avea 3 stenturi. L-am sunat pe Ion Drăgan să vedem cum reuşim să o trimitem la Timişoara sau la Bucureşti. Eram cu maşina în revizie şi atunci s-a dus Ion la ea. A făcut stop cardiorespirator. La miezul nopţii a murit, dintr-o răceală şi problemele cu inima. E de vină sistemul de sănătate, o iei şi o trimiţi, nu o ţii să o omori. Soţul ei este debusolat”. Cântăreaţa va fi înmormântată azi, la cimitirul de lângă Cărbuneşti. 

Mai multe