Cum a ajutat mama Danei Rogoz la prinderea unui hoț! Polițiștii l-au împușcat pe bărbat

17 decembrie 2016 11:48   Vedete românești
Ultima actualizare:

Jaf cu împușcături în Capitală, vineri dimineață (16 decembrie)! Autorul jafului este un bărbat de 37 de ani, recidivist. Purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a declarat că polițiștii au tras focuri de armă, pentru a-l putea prinde pe hoț. Mama Danei Rogoz a fost cea care a ajutat la prinderea acestuia.

Ea a fost prima persoană care l-a văzut pe bărbat în timp ce comitea jaful, în locuința vecinilor ei. I-a sunat prima dată pe proprietari să se asigure că aceștia nu așteptau pe nimeni acasă. Femeia a alertat imediat poliția și nu a ieșit din casă, de teamă că bărbatul e înarmat. Și bine a făcut, pentru că la venirea polițiștilor, hoțul a dat cu spray paralizant încercând să scape. Oamenii legii l-au împușcat în picior și l-au prins la 1 km de blocul unde încerca să dea lovitura.

„S-au auzit niște lovituri. Aveam vizorul acoperit, mi-a pus o coală de hârtie. Am avut noroc că a căzut foaia și am văzut că respectiva persoană a intrat. Am sunat la 112. A durat foarte puțin până au ajuns polițiștii. Bărbatul a fost destul de agresiv cu ei (...) Am văzut că Poliția vrea să intre și nu poate. Eu am aveam cheile de la casa lor, le-am dat cheia și nu puteau. Hoțul se blocase în interior”, a declarat mama Danei Rogoz, la Kanal D.

După ce a agresat polițiștii, individul a încercat să fugă. Polițiștii au fost nevoiți să folosească armele din totare și să tragă primele focuri chiar în casa scării.

„L-au somat de mai multe ori, după care au executat foc din plan inerior. Bărbatul a fost rănit la picior, dar a continuat să alerge. După un kilometru a fost imobilizat”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, pentru sursa citată.

Oamenii spun că până acum zona nu a mai fost călcată de hoți și au bănuiei că bărbatul în cauză ar fi acționat la pont. Recidivistul a ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, iar după finalizarea tratamentului riscă să se întoarcă după gratii. Și polițistul atacat cu spray lacrimogen a avut nevoie de îngrijiri medicale, însă se află în afara oricărui pericol. 

Mai multe