Cum a ajutat-o socrul pe Margareta Pâslaru să plece din ţară

2 august 2016 15:22   Vedete românești
Ultima actualizare:

Despre Margareta Pâslaru a curs multă cerneală și s-au zvonit diverse lucruri, atât în Epoca de Aur, cât și după anii 1990. Un lucru e însă mai puţin cunoscut: că a fost noră de demnitar comunist. Cu toate acestea, acest fapt i-a fost de mare ajutor.

Margareta Pâslaru a păstrat doar pentru apropiați faptul că socrul ei a fost demnitar comunist. Acesta lucru a ajutat-o, atunci când în anul 1983, cântăreața a decis să-și părăsească țara, pentru a se stabili peste Ocean, alături de soțul ei. Cei doi au primit ușor actele pentru a pleca în străinătate. 

Margareta era o artistă împliniă, care avea totul la picioarele ei.  Îndrăgita artistă a avut numeroși admiratori, dar ea l-a ales drept soț pe Gyuri, fiul fostului ilegalist Alexandru Sencovici. Socrul margaretei a fost de profesie lacatuş mechanic și a devenit membru al PCR. În timp, Sencovici senior a urcat în ierarhia partidului de la secretar al organizației din Oradea, la adjunct al ministrului Muncii și Prevederilor Sociale. Din 1949 a fost numit ministru al Industriei Ușoare, apoi și al Industriei Bunurilor de Consum (1959-1961). Funcțiile înalte deținute de socrul cântăreței i-au "adus" acestuia o vilă în inima cartierului Primăverii, pe Strada Heleșteului. De altfel, și ”Pâslărița” cu soțul ei, locuiau într-o zonă bună, pe Calea Dorobanților.

Mai multe